Disse ti fra Kristiansand Løpeklubb løp maraton i Silva Night Owl Trail, som ble avholdt i Karup i helgen. Trine Holmer-Hoven (f.v.), Jakob Kallevik, Charlotte Pollumae Aspholm, Svein Erik Bjorvand, Marita Hefte, Lars Hefte, Svein-Tore Nilsen, Thomas Øderud, Magne Eikild og Terje Fredriksen. Foto: Linda G. Opheim
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Lykkelige etter endt natt-maraton

12 løpere fra Kristiansand Løpeklubb kjempet seg gjennom maraton- og halvmaraton-distansen i danske Silva Night Owl Trail.

I de bekmørke skogene, etter at solen har gått ned i Karup, stilte 15 norske deltakere blant de 100 på startstreken. Alle løperne stilte med hodelykt for å finne frem blant refleksene langs løypa. Vi 12 fra Løpeklubben kan alle skrive under på at dette arrangementet bød på en magisk og trollsk stemning i skogen, som også hadde en strekning ved navn «Norskestien».

o Noght Owl Trail - Foto Arrangøren
Klare til start! Foto: Foto: Jon Nygaard Rahr.

Rim på bakken som reflekterer lyset fra hodelykten, og en sikt som er snevret inn til meterne foran løpere i fart. Løypa hadde et variert underlag av jord, grus, røtter, gjørme og noen veltede trær. Selv om stigningene ikke var av de lengste, var løypa kupert og krevende.

Vekslet på å dra
Tre løpere fra Kristiansand Løpeklubb deltok på halvmaraton-distansen. Andreas Storbukås, Kristian Thomassen og Kent Inge Gutvik nådde ikke pallplass, men endte på henholdsvis 24., 32., og 54. plass.

– Formen var fin og jeg fikk en fin flyt gjennom løpet, sier Andreas i en kommentar.
– Jeg mista det helt på halvveien, bryter Kent inn, som har vært utsatt for sykdom den siste måneden.

Kent Inge Gutvik (f.v.), Anita Movik Simensen. Kristian Thomassen og Storbukås løp halvmaraton. Foto:
Kent Inge Gutvik (f.v.), Anita Movik Simensen. Kristian Thomassen og Andreas Storbukås løp halvmaraton. Foto: Linda G. Opheim.

Alle tre startet taktisk og holdt følge den første mila, da de vekslet på å dra sitt felt. Etter hvert fant de sin fart og feltet begynte å splitte seg. Store deler av den siste mila ble løpt mutters alene i bekmørket. Det kan nok ikke anbefales for de mørkredde.

Maratondistansen ble gjennomført av hele ti løpere fra Sørlandet, ni av dem fra Kristiansand Løpeklubb. Her var Trine Holmer-Hoven, Charlotte Pollumae Aspholm, Marita Hefte for kvinneklassen. I herreklassen løp Thomas Øderud, Jakob Kallevik, Svein Erik Bjorvand, Svein-Tore Nilsen, Lars Hefte, Terje Fredriksen og Magne Eikild.

– Det gikk veldig tungt allerede etter en mil, men jeg klarte å fullføre begge rundene med blemmer under beina, sier Magne Eikild fra Vågsbygd Runners.

Nicolai Zaar Nielsen og Trine Holmer Hoven. Foto: Thomas Øderud.
Trine Holmer Hoven, som vant kvinnenes maratonklasse, sammen med Nicolai Zaar Nielsen. Foto: Thomas Øderud.

Maraton-distansen gikk over to runder. Derfor bød det på en ekstra mental utfordring ved passering av første runde. Det var mulig å bryte av løpet, noe flere deltakere vurderte. Likevel klarte alle den mentale utfordringen ved å fullføre hele maratondistansen på 42,2 kilometer.

Seier til Holmer-Hoven
Ikke bare hevdet kristiansanderne seg med stor deltakelse, men også med gode resultater. Trine Holmer-Hoven klokket inn med seier på maraton for kvinneklassen, med tiden 4:22:50. Selv om hun virket rolig ved målgang, var det utfordrende å komme gjennom.

– Det var et utrolig tøft løp. Føltes greit de først 10 km, men de siste 30 km var tøffe. Det var litt trøst å komme i mål og høre at jeg ikke var den eneste som syntes det var litt tungt, oppsummerer Trine og legger smilende til:

– Det ble litt feilløping underveis, men når jeg klarer å løpe til høyre på en pil som viser til venstre, så kan jeg ikke skylde på noen andre enn meg selv.

Fikk Forkert-prisen
Terje Fredriksen lå også godt an til førsteplass i herreklassen. Faktisk helt frem til det var 500 meter igjen. Her tok tunnelsynet overhånd, og Terje endte med å løpe i feil retning. I den bekmørke skogen var det svært utfordrende å finne tilbake til løypa. Etter cirka 2-3 km i villfarelse, fant han omsider løypen igjen og kunne løpe inn til en femte plass med tiden 3:35:33 på sine nærmere 44-45 kilometer.

Som en liten klapp på skulderen, fikk Fredriksen den ærefulle prisen «Forkert-prisen» (på norsk: «feil-prisen») som deles ut til den som har løpt mest feil.
Thomas Øderud, en rutinert ultraløper og løpsleder for KRSUltra, kom inn til en sjetteplass med tiden 3:41:06.

Til tross for noen små utfordringer underveis, er alle deltakerne fornøyde med arrangementet. Løpet hadde en flott sosial ramme, god servering i mål og inkluderende frivillige. Norske løpere ble tatt imot med åpne armer av de danske arrangørene, og ble godt bevertet etter en slitsom og annerledes tur i de danske skogene.

Øvrige resultater fra de norske løperne:
Maraton kvinner:
– Trine Holmer-Hoven (Kristiansand Løpeklubb): 4:22:50
– Charlotte Pollumae Aspholm (Kristiansand Løpeklubb): 4:57:20
– Marita Hefte (Kristiansand Løpeklubb): 5:08:11

Maraton herrer:
– Terje Fredriksen (Kristiansand Løpeklubb): 3:35:33
– Thomas Øderud (Kristiansand Løpeklubb): 3:41:06
– Svein-Tore Nilsen (Kristiansand Løpeklubb): 4:04:29
– Jakob Kallevik (Kristiansand Løpeklubb): 4:18:47
– Svein Erik Bjorvand (Kristiansand Løpeklubb): 4:22:30
– Lars Hefte (Kristiansand Løpeklubb): 4:25:05
– Magne Eikild (Vågsbygd Runners): 4:42:37

Halvmaraton kvinner:
– Anita Movik Simensen (IL FREA): 2:19:25

Halvmaraton herrer
– Andreas Storbukås (Kristiansand Løpeklubb): 1:59:31
– Kristian Thomassen (Kristiansand Løpeklubb): 2:08:42
– Kent Inge Gutvik (Kristiansand Løpeklubb): 2:25:42