Tone Hartmark Nilsen (19) har i år vært en fast svømmer på Team Sørs stafettlag og også tatt medaljer i junior-NM og UM de seneste årene. Foto: Privat
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Mandal-svømmerne imponerte på hjemmebane

Mandals utøvere viste god form i Mandalitten sist helg.

De fleste sørlandsklubber stilte til start i Mandal sist helg i åpningstevne her sør. Kvinesdal, Vennesla og Froland – kretsens nye 25 m basseng klubber stilte med sine svømmere og i tillegg kom det deltakere fra Rogaland.

Mandal er er viktig bidragsyter til Agders eliteklubb og tre av klubbens svømmere i fellesskapet viste uhyre lovene svømming i stevnet.
svømmere

Tone Hartmark Nilsen (19) gjorde 200m rygg på 2.23.88 godt under personlig rekord. I tillegg hadde hun en rekke gode tider som tyder på at hun vil kunne gjøre øvelser bedre enn hennes mange finaleplasser i jr og senor NM siste sesong.

Bernt Marcus Seyffarth. Arkivfoto: Fædrelandsvennen.

27-årige Bernt Seyffarth svømte 100n fri på 52.63 og en rekke flotte tider i seniorklassen og kan kanskje om treningen blir lagt opp til det sammen med yrkeskarrieren hans bli hans beste sesong, selv om hans siste sesong var hans beste med finaleplasser i NM seniors både på kort og langbane.

En spennende svømmer er 18 årige Simon Nerland som i år viste seg frem som en av landets beste ryggsvømmer i juniorklassen med bl.a kretsrekord på 100m rygg med 56.8. Nå debuterte han i sesongåpningen med 2.09.22 og gjorde flere fine tider.

At klubben og viste frem flere lovende svømmere gjør at vi absolutt må regne med Mandals svømmere i Team Sør kommende sesong. Utover mandalittene merke vi oss flere flotte resultater både blant dem som har valgt å representere Team Sør og Varodd i den nye sesongens nasjonale mesterskap.

Vi nevner svømmere som Team Sør/KSAs (fra Flekkefjord) Dina Linnea Svege (00) med 100m fri på 1,00,33, KSAs lovende 15 åring Sander Busterud Team Sør/KSA ( fra Varodd ) med en rekke flotte tider når man tenker i ÅM i februar og like gamle Theodor Bernstein fra Grimstad med sprinteregenskaper utover det vanlige med landsbestetider i klasseb både på 50m fri og 50m butterfly. Denne gangen imponerte han mest med 100m medley på 1.05,26.

I tillegg til disse fikk vi i likhet med Grenland cup forrige helge en rekke flotte årsklassetider av egder også i dette stevnet og det fra alle deltakende klubber. Kommende helg stiller de fleste av kretsens beste svømmer i Thisted cup i Danmark og da kan vi påregne ennå flere flotte resultater.