Mandals vinnerlag i Stavanger i helga. Fra venstre: Tatiana Prado Trivino, Emma Moland Skagen, Synne Bentsen, Liliane Hillesund, Thale Holtan Hovland, Christine Vigmostad, Martine Stensland, Stine Andersen Gaarud, Maria Åsmul, Belinda Bjerge, Ida Skoie Kallekleiv og Stacy Jacobsen. Ikke på bildet: Silje Marie Loland. Alle foto: Mandal Volleyballklubb.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Mandal Volleyballklubb til topps i Vestcup

Denne gjengen vant JU15-klassen i i en av landets største volleyballturneringer.

Vestcup arrangeres årlig av KFUM Stavanger og er blant Norges største volleyballturneringer – for elite, bredde og aldersbestemte lag. Mandal Volleyballklubb stilte i år med to lag i JU15-klassen, hvor det var med 17 lag. Totalt i Vestcup var det deltakerrekord med 125 lag og over 1000 volleyballspillere.

Det ble en imponerende 1. plass på mandalsjentene med avslutningsvis jevne og spennende oppgjør i semifinalen mot KFUM Stavanger og i finalen mot gode Gneist Topas fra Bergen.

Tøff motstand

I kampen mot KFUM Stavanger ble det et klart tap i 1. sett med 18-25, hvor mandalsjentene spesielt slet med Stavangerlagets gode kantspillere. 2. sett ble svært jevnt etter justering av blokkspill og forsvar. Vår gode opplegger og lagkaptein Martine Stensland justerte også spillet for bedre bruk av angrepsstyrken til hardtslående Belinda Bjerge og vår gode gjestespiller Maria Åsmul, som ellers spiller for Strandvik i Hordaland.

mandal3
Silje Marie Loland gir tommelen opp.

Maria er for øvrig datter av mandalsjenta Lena Midling Åsmul og bor på Eikelandsosen i Fusa kommune. Det spennende 2. settet ble vunnet 28-26 og det ble et 3. avgjørende sett til 15 poeng, hvor mandalsjentene også hadde marginene på sin side og vant 15-12.

Sjekk avslutningen på finalekampen her:

I finalen ble det jevnt og godt spill fra både Mandal 1 og Gneist Topas. Mandalsjentene kjempet godt og gjorde få feil. Mandal fikk også med seg en god gjeng fra Vindafjord i heiagjengen sin, og med godt servepress og overdøvende «Mandal! Mandal!» – ble det seier!

mandal2
Ellevill jubel da seieren var sikret.

De ballsikre jentene fra Vindafjord slo også KFUM Stavanger i bronsefinalen og endte på 3. plass.

Tråkket over

Finalemotstander Gneist Topas hadde allerede i gruppespillet stiftet bekjentskap med et godt mandalslag – Mandal 2. Jentene våre var avhengige av å slå Gneist 2-0 i sett for å gå til kvartfinale etter tap mot Sandnes VBK. Jentene vant 1. sett, men på stillingen 22 – 22 i 2. sett fikk vår hardt kjempende opplegger Thale Holtan Hovland overtråkk, og det endte med tap. I B-sluttspillet vant Mandal 2 (uten Thale) alle sine kamper og endte på 9. plass.

Mandal 2 startet dessverre svakt mot Sandnes VBK, men spilte seg stort opp, og var svært velspillende før opplegger måtte ut grunnet skade. Vi skulle svært gjerne sett en avgjørende match mellom Mandal 1 og Mandal 2.

Mandal Volleyballklubb har hatt gode juniorlag tidligere også. I 2005 og 2006 ble det 2. plass i Vestcup på unge mandalsjenter. Det blir spennende å følge jentene i Mandal Volleyballklubb framover.

Skrevet av Alexander Hovland, lagleder og hovedtrener