Snowboarderen Markus Olimstad fikk sitt gjennombruddd på landslaget i helgas konkurranse. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Karrierebeste for Markus Olimstad

Markus Olimstad (22) fra Åmli ble beste nordmann med en femteplass i helgas big air-finale i amerikanske Copper Mountain.

– I dag var det veldig moro å kjøre og alt klaffa ganske bra. Det hadde vært digg å stå på pallen, men jeg er veldig fornøyd med 5. plassen, sier Olimstad.

Olimstad i svevet fra en tidligere konkurranse.
Olimstad i svevet fra en tidligere konkurranse. Foto: Privat.

Han var den eneste av de norske gutta som tok seg til big air-finalen i Copper Mountain. Han vant kvalifiseringen torsdag kveld og hadde derfor høye forventninger til konkurransen, som gikk under svært fine forhold. Og han leverte. Allerede i første run landet han en cab 1440 og ledet konkurransen, der de to beste av tre runs gjaldt.

Ledet konkurransen 

I andre og tredje run gikk han for en backside 1260, men fikk dessverre ikke like godt betalt, og endte derfor på en 5. plass. På de tre første plassene kom hhv. Max Parrot (CA), Sebastian Toutant (CA) og Ryan Stassel (US).

Se video av Olimstad her:

– Jeg var litt nevøs før andrerunnet, men hadde med meg Mons (Røisland) på start som hypet meg opp, så jeg koste meg egentlig, sier Olimstad.

Et gjennombrudd
I sitt første år på landslaget er 5. plassen et sterkt resultat og Olimstads beste så langt i karrieren. Nå satser han på flere gode resultater denne sesongen.

– Dette var definitivt mitt gjennombrudd. Det er også digg å vite at jeg får så bra betalt for trikset jeg gjorde i førsterunnet. Nå må jeg bare lære meg et par triks til som er like bra, og så er jeg helt der oppe, sier Olimstad.