Anette Sørensen (f.v.) vant gull på 100 m bryst bryst, Lise Raven Lothe sølv på 200 m rygg og Ann Kristin Riiser bronse på 100 m bryst i veteran-VM for svømmere i Ungarn. Mesterskapet avsluttes søndag. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Agder-svømmere med knallstart på veteran-VM

Med gull, sølv og bronse er svømmerne i Masør beste nordiske klubb halvveis i mesterskapet.

Masørs damer har allerede vært i ilden i tre dager i mesterskapet i Ungarn og gjort en strålende innsats.

Anette Sørensen (51) fra Kristiansand har meget overraskende vunnet gull i 50-54 klassen på 100 m bryst med 1.23.9 og har dermed tatt Masørs første gullmedalje individuelt i VM masters.

– Jeg var veldig fornøyd med tiden og plassering på 100 bryst, da jeg kom i mål. Overraskelsen var derimot stor, da jeg skulle hente sølvmedaljen i forbindelse med premieutdelingen. Til stor glede for meg, og åpenbart de fem andre utøverne som fikk gleden av et opprykk, sier Sørensen og utdyper:

– Det viste seg at den italienske svømmeren som kom først i mål, hadde fire-fem kick etter stup og etter vending. Overdommeren og vendedommeren var aldri i tvil om diskvalifikasjonen.

Grimstad-bosatte Lise Lothe (50) har tatt sølv på 200 m rygg med ny nordisk rekord 2.37.8 i samme klasse og gjort et meget sterkt løp.

– Jeg er veldig godt fornøyd med tiden som er en forbedring av rekorden min i klassen og det raskeste jeg har svømt på langbane siden 1998. Bonus at det ga medaljeplass. Det er stort å være en av de raskeste damene i verden på 200 rygg med gull i Master Games tidligere i år og sølv i den yngre klassen fra EM i fjor, sier Lothe.

Kristiansanderen Ann Kristin Riiser (40) har tatt bronse på 100 m bryst i klasse 40-44 år med tiden 1,19.

– Jeg tenker at hadde forutsetningene med tanke på mine ryggproblemer i oppkjøringen vært litt bedre hadde jeg absolutt lagt meg inn i kampen om gullet, for vinnertiden var dårligere enn da jeg vant 100 bryst på i EM i fjor, sier Riiser.

Marianne Fuglestveit (41) har blitt femmer i 400m medley med pene 5.40,65 i samme klasse og endelig har Janne Thorstensen (51) fått en 8. plass i 50m butterfly (31.9) i klasse 50-54 år.

Ennå gjenstår mange individuelle øvelser og ikke minst stafettene i 4x50m fri og 4x50m medley hvor Lise Lothe, Anette Sørensen, Janne Thorstensen og Bente Zeline Rist (som ennå ikke har svømt noen øvelse) ligger godt an til medaljer.