Janne Thorstensen (f.v.), Ann Kristin Riiser, Marianna Fuglestveit og Lise Lothe senket søndag europarekorden med 1,3 sek til 2.06.60 på 4x50 meter medley. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Masørs damelag vant EM-gull

Denne kvartetten satte europarekord og vant stafetten for aldersgruppe 160-199 år i 4x50m medley under europamesterskapet for masters-svømmere i London.

Det var en perfekt avslutning på et mesterskap hvor de samme damene samt Anette Sørensen (50) tok hele ti individuelle medaljer.

Etappetidene på laget var følgende: Lise rygg på 33.21, Anki bryst på 35.01, Janne butterfly på 30,16 og Marianne fri på 28,22. Individuelle vinnere ble Ann Kristin «Anki» Riiser med gull både i 100m og 200m bryst samt Marianne Fuglestveit på 200m butterfly. Marianne fikk dessuten sølv på 100m butterfly og bronse på 400m fri.

Janne Thorstensen fikk sølv på 100m butterfly og bronse på 50m butterfly og Lise Lothe fikk sølvmedalje på 200m rygg. Alle tider til de fire svømmerne var nordiske rekorder i aldersgruppene.

Når så Anette Sørensen like godt tar bronse både på 100m og 200m bryst og setter norske rekorder i begge øvelser, skjønner vi at sørlendingene virkelig har  gjort noen fantastisk gode prestasjoner i klasser med fra 40 til 150 deltakere

Og la det være helt klart. Alle disse damene har lagt ned store mengder trening gjennom mange år og vunnet norske mesterskap da de var aktive i vanlige konkurranseklasser. Og nå svømmer de faktisk nesten like fort som da de var i normal konkurransealder.

Masør (Master Sørlandet) var uten tvil den nordiske klubb som hentet flest medaljer og det ble lagt merke til langt utover landets grenser.

Opptellling etter EM Masters i dameklassen:

1. Masørs damer med sine 4 gull hadde nest flest gull i Norden etter Taastrup, Danmark med 5 gull.

2. Masørs damer med sine 11 medaljer var klart beste klubb i Norden foran Taastrup, Danmark og Malmø, Sverige med 5 medaljer.

3. Masørs damer satte 1 europeisk rekord i 4x50m medley for damer ved Lise Lothe, Anki Riiser, Janne Thorstensen og Marianne Fuglestveit.

4. Masørs damer satte 14 nordiske rekorder ved alle de fire damene.

5. Masørs damer satte 17 norske rekorder ved alle de fire damene samt Anette Sørensen og Anne K. Johansen.

Les også:

EM-gull til Kristiansand-duo

Kristiansand-svømmere vant EM-sølv