Masters of Disasters består av to deltakere fra CrossFit Kristiansand og to fra og CrossFit Kvadraturen. Fra venstre: Heidi Andersson, Lars Heimdal, Jahn Espen Nakkestad og Cecilie Almås. Alle foto på siden: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansand-seier i CrossFit Mayhem

Vi er strålende godt fornøyde med å vinne mastersklassen i denne store crossfitkonkurransen.

Siste helg i august gikk den årlige konkurransen CrossFit Centrum Mayhem 2017 av stabelen. Denne lagkonkurransen har de siste fire årene trukket hundrevis av aktive crossfit’ere fra hele Norge til Sandnes, hvor utøvere i alle aldrer får testet sin «fitness» og sine ferdigheter. I mastersklassen stilte det blant annet et blandet lag fra CrossFit Kristiansand og CrossFit Kvadraturen. Team Masters of Disaster, som laget het, bestod av to menn og to damer, Cecilie Almås (40) og Jahn Espen Nakkestad (39) fra CrossFit Kvadraturen og Lars Heimdal (37) og Heidi Andersson (38) fra CrossFit Krisitiansand. Det å samle utøvere fra to ulike bokser viste seg å bli stor suksess.

Laget ble etablert i slutten av juli og da det var midt i sommerferien var det ikke lett å få samlet alle til felles trening. Ikke før i midten av august klarte vi å samles og få prøvd oss litt sammen. Lars, Jahn Espen og Cecilie testet ut en av fjorårets Mayhem-økter. De samarbeidet bra som lag og kommuniserte veldig bra. Kondisen skortet det derimot litt på hos noen av utøverne, da treninga ikke hadde vært vedlikeholdt skikkelig gjennom hele sommeren.

Masters of Disasters på plass hos CrossFit Centrum og venter på å få vite hva slags økter de skal gjennom.

Mot slutten av august var også Heidi på plass i Kristiansand igjen og da fikk hele laget endelig tatt en økt sammen. Fokuset på økta ble synkronisering og ulike kombinasjoner av partnere ble testet, for å se hvordan de forskjellige fungerte sammen. Det ble også gjort noen øvelser hvor hele laget skulle være synkronisert. I løpet av denne økta kom det tydelig frem hvem som var gode på hva og hvor man hadde sine styrker og svakheter. Konklusjonen ble at kommunikasjonen og synkroniseringen fungerte utmerket.

Vi følte at vi begynte å bli klare og at vi kunne gjøre det bra hvis vi valgte riktig partnere og fikk mulighet utnytte hverandres styrker. Noen ganger er det nemlig sånn at hvis økta består av 100 push ups og 100 sit ups, så kan den som er best på push ups ta flere av dem, mens den som er best på sit ups kan ta flere av dem. Andre ganger er det f.eks sånn at alt må gjøres synkronisert, dvs at begge/alle må gjøre like mye. Dette vet man som regel ikke på forhånd.

Konkurransens første økt fant sted på fredag kveld. Vi i Team Masters of Disasters var i siste heat og økta bestod av synkroniserte pull ups og clusters (vending, frontbøy og press over hodet), i tillegg til løping. Her var det lett å vite hvem som skulle gå sammen, da den ene økta de fikk sammen i forkant av konkurransen tilfeldigvis var veldig lignende. Så da ble det Lars/Cecilie og Heidi/Jahn Espen. Det ble 4.plass på økta og en grei start.

Lars i gang med 15 toes to bar og de gikk unna i rekordfart!

Lørdagen startet med en styrkeøkt, hvor alle deltakere skulle finne maks vekt på clean og pull ups, samt utføre så mange hand release push ups eller stricte hand stand push ups som mulig. Til tross for litt somling, feilberegning og skade, klarte laget jammen å kapre en andreplass på denne økta. Her kom det godt med at alle på laget klarte ganske mange kilo ekstra på pull ups, at alle var gode på push ups og at Heidi kunne gjøre noen stricte hspu, noe som ga ekstra poeng i forhold til vanlige push ups. Vi måtte se oss slått av «Team Pantertanter» med bl.a Katja Bozic på laget. «Team Oldies but Goodies», med bl.a Andy Livingston og tidligere Masters Games-utøver Anne Waage, var bare noen få poeng bak oss. Så her var det beinhard konkurranse.

Økt nummer to for dagen var en ren kondisjonsøkt, som inkluderte romaskin, sykkel og farmer’s walk (kettlebells). Her hadde strategien ganske mye å si og om laget valgte riktig eller ei, det vet man vel aldri helt sikkert. Men vi var relativt fornøyde med en 3.plass og var utrolig slitne. Heldigvis krevde ikke lørdagens tredje økt så mye styrke eller kondis av oss, så med en særdeles effektiv strategi og godt fokus slo vi til og vant! Det smakte godt og vi var klare for det neste som måtte vente oss.

Noe venting ble det, da de nye arrangørene av konkurransen ikke klarte å holde tidsskjema helt. Litt frustrasjon ble det også da resultatene ikke kom opp på resultatlista før langt utpå dagen. Men vi hadde nok med å restituere og følge med de andre lagene og storkoste oss mellom øktene.

Bare å holde tunga i munnen når 100 double unders skal gjennomføres i rekordfart!

Konkurransens nest siste økt het «Strongman Sprint», noe som vi tenkte ville passe oss ganske bra. Kanskje var det Lars som var aller mest begeistra for denne, mens Jahn Espen ikke var helt overbevist om at den tunge D-ballen kom til å gå så bra. Jentene skjønte at det var vi som måtte ta i litt ekstra her for å henge med, og jammen klarte vi å stikke av med seieren nok en gang. Gjett om vi var glade og mer enn klare for å gi alt, pluss enda litt mer, på siste økt. Og det gjorde vi!

Det var seks ulike øvelser med 15 repetisjoner på hver, som alle på laget måtte gjennom. Her ga vi absolutt full gass fra begynnelse til slutt. Vi klusset litt med double unders (hoppetau), men siden vi var så kjappe på alt det andre så holdt innsatsen til en finfin 2.plass. Det var veldig tett med poeng på de tre lagene i teten, så vi måtte vente lenge før det endelig ble klart at det var vi som hadde stukket av med seieren. Bare fire poeng skilte 1. og 2.plassen og det samme gjaldt for 2. og 3.plassen. Seieren smakte sabla godt og det var full enighet i laget om at dette frister veldig til gjentakelse!

Video fra siste økta:

Vi ønsker til slutt å rette en stor takk til CrossFit Centrum for arrangementet og til alle de frivillige som deltok med dømming, oppdatering av resultatlister, registrering av utøvere, rydding av utstyr osv. Vi vil også gi en god klapp på skuldra og si gratulerer med strålende innsats til alle deltakerne (spesielt lagene fra Sørlandet) og til publikum som bidro til kjempestemning. Og ikke minst må vi si gratulerer til tenåringene som deltok. Selv om de ikke var mange, så var de superflinke og det er vanvittig gøy å se dem gå foran som noen flotte forbilder og ambassadører for idretten vår.

Glade vinnere. Fra venstre: Lars Heimdal, Cecilie Almås, Jahn Espen Nakkestad og Heidi Andersson.

Vi gleder oss allerede til neste år og håper det blir enda flere lag som stiller i Mastersklassen da. Det er i hvert fall mange av masterne hos CrossFit Kristiansand som er klare for å hive seg med neste år og tipper det er flere hos de andre boksene også!