Fra venstre: Coach Finn Terje Verås, Martin Verås, Yves Eik, Leah Hauge, Marte Lundal og coach June Solsvik. Foto: Finn Terje Verås.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Medaljefangst til Vågsbygd i Østlandscupen

Kvartetten fra Vågsbygd Karate Klubb sanket tre sølv- og en bronsemedalje i helgens stevne i Halden.

Først ut var Leah Hauge. Hun deltok både i kata og i kumite. I kata gjorde hun en god jobb, og endte på andreplass. Etterpå var det kumite. Første kamp vant hun soleklart. Andre kamp var tøffere, men hun klarte en knepen seier. Dermed kom hun til finalen. I finalen ledet hun en god stund, men så ble hun innhentet på slutten. Synd, men alt i alt veldig godt jobba av Leah.

øMartin Verås
Martin Verås (med ryggen til) fra bronsekampen mot klubbkamerat Yves Eik. Foto: Finn Terje Verås.

Martin Verås deltok i kumite. Første kamp gikk han veldig bra. Styrte hele kampen og gjorde kloke valg. Andre kampen var jevn. Martin lå under med ett poeng da det var 30 sekunder igjen. Han prøvde seg på to trepoengere, men fikk ikke uttelling. Dermed ble det ingen finale. Han måtte gå kampen om tredjeplassen mot klubbkamerat Yves Eik. Martin dro det lengste strået denne gangen og vant med ett poeng. Dermed fikk han bronse i sin klasse.

Yves Eik gikk tapte første kamp. Det ble rekvalifisering, og i denne kampen våknet han og satte inn gode poeng. Dermed måtte han gå bronsefinale mot Martin. Guttene kjenner hverandre godt, så det er alltid utfordrende å treffe hverandre i kamp. Yves endte på den sure fjerdeplassen.

Marte Lundal gikk god første kamp. Hun satte noen gode spark, og fikk inn smarte poeng. Andre kamp var tøff, og hun måtte kjempe for seieren. Men hun klarte det til slutt, og da var hun klar for finalen. Finalen var jevn. Begge utøverne fikk inn poeng og det vippet hele tiden om hvem som var i ledelsen. Motstanderen fra Tiger karateklubb dro det lengste strået, og vant med ett poeng. Dermed ble det sølv til Marte.