Kristiansand Ju Jitsu Klubbs utøvere i Sverige. Bak fra venstre: Christian Håvardstad, Amalie Håvardstad, Daniel Olsen, Cengiz Yerlikaya og Kristoffer Andersson. Foran fra venstre: Brandon Kanyange og Salih Yerlikaya. Ikke på bildet: Lene Olsen. Alle fotos: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Medaljeskred til Kristiansand Ju Jitsu Klubb

Åtte av våre utøvere kom hjem med i alt 15 medaljer fra konkurransen i svenske Herrljunga.

Sist helg var vi klare for årets første konkurranse i Herrljunga i Sverige. Det er tredje året vi er med, og i fjor ble vi nest beste klubb av 19 klubber.

Vi vet ikke hvordan det har gått i år rent poengmessig da de ikke har talt opp ennå, men en ting er i hvert fall sikkert, og det er at vi kommer høyt opp i år også. Hvordan vi vet det? Åtte av våre fightere (en senior og resten juniorer) og kom nemlig hjem med sju gull og åtte sølv og det er vi veldig stolte og fornøyde med.

Lene Olsen.
Lene Olsen.

Våre fightere stiller i både fighting og Ne Waza (brasiliansk ju jitsu). De fleste juniorene stiller i to aldersklasser når de først har anledningen til å konkurrere. Nasjonalt er det rundt tre konkurranser i året, men skal vi nå langt og få god kvalitetsmessig motstand, så må vi reise til Sverige – dessverre. Vi har knapt nok påmeldte hvert år til NM for at det skal kunne avholdes.

Vi har jobbet hardt og målrettet og alle fighterne våre gjorde akkurat det de skulle. Holde fokus, tenke positivt og jobbe med teknikker og kombinasjoner for å få uttelling på matta. Det var godt vi ikke ble stoppet av tollvesenet da vi kjørte forbi Svinesund, med bilen skrapende forbi så det gnistret med den tunge lasten av gull og sølv.

Den største gleden og prestasjonen går igjen til søskenparet Lene og Daniel Olsen. De viser til stigende form og belønningen de får er billett til U21-VM i Madrid 19. mars som Lene skal delta i, og U18 EM i oktober som begge deltar i. Endelig et innslag av norske utøvere i et VM og EM og det har vi ikke hatt siden Anna Knutsen var på topp for snart fem år siden. Kan det tenkes at Lene går inn i rekken av jenter fra Kristiansand Ju Jitsu klubb som får en pallplassering i et junior-VM?

Daniel Olsen.
Daniel Olsen.

Lene og Daniel trener rundt fem dager i uka med ju jitsu, judo og karate i tillegg til egentrening for muskler og kondisjon. Jeg som trener er imponert over hva de klarer, men er du motivert nok så får du til det meste. Søskenparet kommer til å benytte vinterferien til å reise inn til Oslo og trene med Raik Tietze som tidligere var landslagstrener i Ju Jitsu. Anne Sofie Sundt, som var en av instruktørene i Kristiansand Ju Jitsu Klubb, har fått seg jobb i Oslo og hjelper til. Hun kjenner Lene og Daniel godt og vet hva de skal jobbe med. Så da gjenstår det å se om Lene klarer å gjøre to ting på matta samtidig; høre på coachen og fighte samtidig.

Brandon Kanyange.
Brandon Kanyange.

Jeg tenker tilbake til 2005 da Kristiansand Ju Jitsu Klubb for første gang i norgeshistorien deltok i et junior-VM med Kristine Gyenese og Margaret Knutson Aase, hvor de presterte å få medaljer i sitt aller første store mesterskap. Siden den gang har disse to og Anna Knutsen klart å bli verdens- og europamester og Anne Sofie har klart å få en tredjeplass i et EM. Det morsomme er at det kun er jenter som har klart dette i Norge, og ikke nok med det – kun utøvere fra Kristiansand Ju Jitsu Klubb. Vi håper vi har startet en ny æra og at Lene og Daniel gjør det som kreves for å nå toppen – tenke positivt og aldri gi seg!