Heidi Andersson (37) og Asle Karlsen (56), begge fra CrossFit Kristiansand, konkurrerte sist helg mot Europa-eliten i det prestisjetunge crossfitmesterskapet European Masters Throwdown i Pécs, Ungarn. Karlsen vant EM-sølv, Andersson måtte kaste inn håndkleet før semifinalen grunnet en skade. Foto: Hege Enger.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

EM-sølv i crossfit til Asle ”Viking” Karlsen

Kristiansanderen Asle Karlsen kapret sølvmedaljen under helgens europeiske mesterskap i crossfit for Masters 55+.

Torsdag 5. mai reiste Asle og jeg, sammen med våre kjære, til mesterskapsbyen Pécs i Ungarn, som ligger ca to og en halv times kjøring sør for Budapest. Det ble en lang dag med to flybytter og en busstur og vi var rimelig slitne da vi ankom hotellet. Neste dag fikk vi hentet oss inn igjen, spist godt, trent litt i bassenget og registrert oss for deltakelse i mesterskapet, som for øvrig heter European Masters Throwdown.

Vi fikk t-skjorter som bevis på deltakelse i konkurransen.
Vi fikk t-skjorter som bevis på deltakelse i konkurransen. Foto: Hege Enger.

Asle har tidligere vunnet gull i Nordic Showdown i Stockholm 2013. Lørdag morgen kl.08.00 braket det løs for ham, som skulle i gang med økt nummer en (av fire) for dagen. Det var en såkalt ”chipper” som besto av fem ulike øvelser som skulle utføres én etter én. Så snart alle øvelsene var gjennomført så skulle man ta de en gang til, men da i omvendt rekkefølge. Med en solid innsats fikk han andreplass. Jeg sleit meg gjennom akkurat samme økta, med samme vekter, et par timer seinere. Til tross for litt nerver og stress, endte jeg opp på niendeplass og var veldig fornøyd med det.

Neste økt fikk vi kun fem minutter på å gjennomføre. Da var det 22, 16 og 10 repetisjoner av rykk med hantel (Dumbbell snatch) og handstand pushups (hspu) vi skulle gjøre. Asle sleit med hspu og endte på 5.plass. Det var nesten en drømmeøkt for meg og jeg ga alt fra begynnelse til slutt. Det holdt til en solid 5.plass.

Litt fleksing må til får å feire at nok ei økt er respektabelt gjennomført.
Litt fleksing må til for å feire at nok ei økt er respektabelt gjennomført. Foto: Hege Enger.

Dagens siste økter skulle gjøres på romaskinen… mitt største mareritt! Utfordringa var å ro 5000m. Her var det to øvelser i en. Det vil si at økt nummer tre var de første 1000 meterne og økt nummer fire var hele 5000-meteren. Jeg skulle ro først og resultatmessig ble det en tragedie. Jeg endte på nest siste plass på begge øktene. Det positive var at jeg holdt relativt bra teknikk hele veien og klarte å holde humøret oppe. Asle derimot, han er min store helt når det kommer til roing. Han holdt like greit bare ledelsen fra første rotak, økte ledelsen sakte men sikkert hele veien og stakk av med seier i begge øktene. Han var den eneste i sin klasse som kom under 19 minutter.

Asle og Steve diskuterer strategi før roinga.
Asle og Steve diskuterer strategi før roinga. Foto: Hege Enger.

Etter en god natts søvn våkna vi til en ny dag, med godt humør og tunge, vonde lårmuskler. Første øvelse var noe som heter Bear Complex, Øvelsense er clean, front squat, shoulder to overhead, back squat og shoulder to overhead igjen. Dessverre for meg så var jeg uheldig i oppvarminga og skadet skulderen da stanga skled av nakken. Jeg stilte til start, men ga meg etter 60 kg. Det holdt til en 13.plass. Asle gjorde det derimot sterkt og endte på delt andreplass. Han bommet på den siste jerk’en på 90 kg.

Menn med muskler
Medaljevinnerene jubler og flekser! Foto: Hege Enger.

Til tross for dårlig resultat på økt nummer fem gikk jeg videre til semifinale (topp 16), men ga fra meg plassen da en av øvelsene var rykk (snatch) og jeg ikke ville ofre skuldra mi for det. Asle var også klart videre til semi og gjorde det så bra der at han lå på en sammenlagt 2.plass før finalen. Da vi så at ett beins knebøy (pistols) var en del av økta Asle skulle gjennom, ble vi litt bekymret. Asle gjør sjeldent denne øvelsen og sliter litt med dybden. Men våre bekymringer skulle vise seg å være fullstendig unødvendige og Asle imponerte.

Meg og noen av deltakerne i min klasse, Damer 35+
Jeg og noen av deltakerne i min klasse, Damer 35+. Foto: European Masters Throwdown.

Det var for langt opp til lederen, Christian Galy (som for øvrig er kvalifisert til VM i crossfit som den fjerde sprekeste mannen i verden i sin årsklasse), men Asle sikret seg sølvet og var selvfølgelig strålende fornøyd med det. Vet ikke hvem som var mest stolt…kona, Steve og jeg eller Asle selv. Men det som i alle fall er sikkert er at Asle og jeg er sprekere enn noen sinne. Vi er superfornøyde med egen og hverandres innsats denne helgen og veldig motiverte til å forbedre oss fram mot neste konkurranse. Vi ønsker å rette en stor takk til Hege Enger som brillierte som reiseleder, til Steve Boutcher for coaching på høyeste nivå og til alle våre medlemmer på CrossFit Kristiansand som alltid pusher oss på trening og som alltid heier på oss, både i motgang og medgang.

Asle på pallen, sammen med resten av deltakerne i hans klasse, 55+
Asle på pallen som nummer to (i hvit skjorte), sammen med resten av deltakerne i hans klasse, 55+. Foto: European Masters Throwdown.

Les også: Crossfit-duo i sitt livs form