Kristiansanderen Mette Fidje (18) jubler for NM-gullet i helga. Til venstre Lene Dyrkorn på 2. plass og til høyre Huldeborg Barkved på 3. plass. Alle foto: Sara Hemmer.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Endelig norgesmester!

Etter flere år med hard jobbing og satsing tok jeg endelig skrittet opp på det øverste trinnet av pallen i NM og tok norgesmestertittelen.

Det ble et følelsesladet øyeblikk, for dette har vært en drøm i lang tid. Jeg vant gull i lag-NM i fjor, men det er noe eget å være alene på toppen av pallen.

mette3
Her er jeg sammen med alle NM-vinnerne: Nils-Johan Vold Gunvaldsen fra Grimstad trialklubb i juniorklassen (f.v.), meg i kvinneklassen, Helge Ruden fra Hobøl Motorklubb i veteranklassen og Håkon Pedersen Håkon Pedersen fra NMK Bergen i herre senior.

Det var ekstremt jevnt i toppen i kvinneklassen i år, og av de tre jentene som kvalifiserte seg til finalen, var det kun én prikk som skilte. I finalen kjørte jeg feilfritt, det gjorde ikke de andre jentene og jeg gikk dermed av med seieren og ble norgesmester 2016.

mette5

NM er et løp bestående av 12 løyper som kjøres to ganger, hvor det er forskjellige vanskelighetsgrader. De tre beste i hver klasse går videre til en finale, hvor de tar med seg antall straffeprikker de har pådratt seg gjennom dagen. I finalen er det tre løyper som skal kjøres to ganger. Finaleseksjonene (løypene) har høyere vanskelighetsgrad, mer tilpasset toppførerne, for å skille finalistene slik at den beste går av med seieren.

mette1

Dette året har vært krevende, men utrolig gøy. Det har vært mange konkurranser i både inn- og utland. I 2016 har jeg blitt regionmester, norgesmester og nordisk mester. Jeg har også gode plasseringer i EM og VM fra årets sesong. Det kjennes utrolig bra og jeg er stolt av det jeg har oppnådd i årets sesong, sammen med alle mine støttespillere, teamet mitt og sponsorene mine.