MÅLBEVISST: 15-årige Mina Sofie Grøtterød Pedersen i Randesund IL tilbringer mye tid på kunstgressmatta på Sukkevann i sin satsing på en fotballkarriere. Foto: Inger M. Witteveen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Mina Sofie (15) har alltid drømt om landslaget

Nå er Randesund-spilleren tatt ut i J15-troppen som møter Sverige i landskamp både 5. og 7. september.

Kristiansandsjenta Mina Sofie Grøtterød Pedersen overbeviste med sine fotballferdigheter på to landsdelssamlinger og en landslagssamling, nå blir det landslagsspill.

– Nå vet jeg at det arbeidet jeg har lagt ned fungerer, og det motiverer meg til å trene mer og fortsette å stå på. Det blir spennende å se hva jeg kan tilfører laget. Det er nå arbeidet begynner, kommer det gledesstrålende fra 15-åringen fra Odderhei i Randesund.

– Går for seier

Landskampene spilles på Fart stadion, på Hamar, 5. og 7. september. Også Elise Ånensen Vindheim fra Lyngdal IL er tatt ut.

– Tror det blir to bra kamper mot Sverige. Jeg vet at Sverige pleier å være gode, men jeg vet også at vi har mer å by på. Så vi går for seier, selvfølgelig, sier Mina optimistisk, som hver uke trener to økter med et guttelag og to ganger med damelaget sitt. I tillegg kommer egentrening med vekt på styrke, hurtighet og teknikk.

Stepper inn på G16

Fotballtalentet har spilt med gutter siden hun begynte på «Lørdagsfotballen» (ekstratilbud for fotballglade barn hver lørdag formiddag på Sukkevann), og var fast på laget i seriespill med G10 til G14 i fjor. Da spilte hun også på J16. Og på håndball-laget.

FORTSATT SJEFEN: Mina Sofie Grøtterød Pedersen spilte fast på guttelaget frem til denne sesongen. Men hun trener fortsatt med Randesund G16 og stepper inn på kamper hvis de har behov det. Bak fra venstre: Shlirim Balaj, Kasper Hornnes, Sander Sørensen (delvis skjult), Ole Bjørn Salvesen, Johannes Byklum Eskedahl, Anders Bjørge, Altin Hasanaj, Felix Kersten, Sondre Råmunddal og Mathias Lauvland Jørgensen. Liggende fra venstre. Preben Hille, Daniel Akselsen, Mansor Said Muhammed og Diogo Duarte. Foto: Inger M. Witteveen

Nå er det ikke tid til håndball lenger. Guttelaget hennes har hoppet opp i G16, men hun fortsetter treningene med dem og har også steppet inn på kamp. Kjetil Sørensen, trener for Randesund G16, har trent Mina Sofie helt siden første gang hun entret kunstgresset på Sukkevann. Han er ikke overrasket over landslagsuttaket.

EN AV GJENGEN: Mina Sofie Grøtterød Pedersen slår av en prat med Mansor Said Muhammed (nærmest) før trening. Preben Hille (t.v.) og Ole Bjørn Salvesen lytter. Det har aldri vært noe problem å være eneste jenta på laget. Foto: Inger M. Witteveen

– Hun har alltid vært målbevisst. Og målet var å komme på landslaget. Da vi hadde spillersamtaler, sa alle guttene at de ønsket å nå så langt som mulig, men ingen våget å nevne landslaget. Mina Sofie, derimot, hun gjorde det, og da sa vi: Javel, da jobber vi mot det, forteller guttetreneren.

Første sesong i 2. divisjon

Mina Sofie spiller midtstopper på Randesunds «unge» damelag, som har fått en tøff start i sin første sesong i 2. divisjon.

– Det var ikke en veldig bra vårsesong og vi ligger på nest siste. Men nå har vi startet på høstsesongen og jeg tror det kommer til å gå bra. Vi jobber mer som et lag nå og jeg gleder meg til resten av sesongen. Jeg tror vi holder oss i 2. divisjon, sier hun.

DAMELAGET: Randesund-damene stiller med et ungt lag i sin første sesong i 2. divisjon. Bak fra venstre: Monica Salvesen Johansen (trener), Christine Mossing Berntsen, Mirjam Omland Skog, Stine Gjerde (på prøvespill), Miriam Akselsen, Miriam Mumtaz, Tonje Henriksen, Juliane Røinestad (på prøvespill), Natali Bjørklund, Mari Listemo (på prøvespill), Stine Nuland (på prøvespill), Kaja Plaszko, Josepine Ødegaard, Julie Andersen Lossius (hospitering fra J14), Elisabeth Dahlmann (hospitering fra J14) og Elin Hjemdal (trener). Foran fra venstre: Benedicte Wroldsen, Ingebjørg Strømme, Emma Wiggen, Signe Ekra, Ingvild Westersjø, Emilie Skadal, Malene Trælandshei, Madelen Jacobsen Stallemo, Vårin Vik og Ane Gaupseth Mæstad. Helt foran: Mina Sofie Grøtterød Pedersen. Foto: Inger M. Witteveen

Også damelagets hovedtrener Elin Hjemdal tror ungjenta kan nå langt.

– Hun har stor spillforståelse og det er en spiller som alltid er 100 prosent på, som gir alt og har en vanvittig bra holdning. Hun er en leder på damelaget tross sin unge alder, og styrer forsvarsspillerne våre bra. Hun har masse å tilføre laget med sine ferdigheter. Og hun har veldig høye ambisjoner. Hun vil virkelig bli en god fotballspiller. For en trener er det en drøm.

Fjær i hatten for klubben

– Det betyr utrolig mye for klubben. Det viser at vi legger forholdene til rette også for de spillerne som har talent og ønsker å satse. Det er helt klart inspirerende for mange av de yngre spillerne, uttaler Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund, og som reklamerer med «en hel skog» av fotballjenter i alderen syv til 14 år.

STOLTE: Leder av sportslig utvalg Rune Byklum (t.v.) og daglig leder Øystein Konradsen i Randesund IL synes det er flott at klubbens fotballsatsing på spinnesiden bærer frukter. Foto: Inger M. Witteveen

Rune Byklum, leder av sportslig utvalg i fotballgruppa, trekker frem flere unge, lovende spillere blant jentene, som Sara Bogstrand Tønnessen og Tomine Tønnessen som begge spiller på Randesund G14. Han mener også det vil være gode muligheter for Mina Sofie på G16 til neste år når hun har blitt ett år eldre.

– Vi jobber alt vi kan for både jenter og gutter. Det er en glede for oss, og en slags belønning for det arbeidet som gjøres, når spillere hevder seg nasjonalt, sier han.