Kristiansanderen Ernst Hammerstrøm ute på sin faste joggetur i Baneheia. Ettersom han kjenner terrenget godt fra før han nesten mistet synet, klarer han å opprettholde god fart. I ukjent terreng må han begrense seg til hurtig gange når han mosjonerer. Arkivfoto: Fædrelandsvennen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Mistet nesten hele synet: – Jeg ble en ensom ulv

Ernst Hammerstrøm (56) fikk livet snudd på hodet da han våknet opp med sterkt nedsatt syn.

I denne videoen forteller han om de seks årene som er gått siden den gang. Om de tunge årene som med tiden er erstattet av erkjennelsen han ble servert fra en venn: «Ernst, du måtte vel egentlig bli svaksynt for å bli klarsynt».

Les intervjuet med Hammerstrøm i Fædrelandsvennen her