Mye takket være Morten Jacobsens ferdigheter som målvakt ligger Tobienborg på en fjerdeplass i 5. divisjon avdeling vest etter seks spilte kamper. Foto: Kristian Melo Larsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tobienborg-keeperen har reddet fire av fem straffespark

Morten Jacobsen (24) har fått en knallstart i sin nye klubb.

Morten Jacobsen er navnet på Tobienborgs nye juvel. Han har startet karrieren i sin nye klubb på en imponerende måte ved å redde ikke mindre enn fire av fem straffespark. Han kom fra Lillesand, der han slet benken i fjor. Det laget rykket for øvrig ned fra femte divisjon i den østlige avdelingen, så det kan altså stilles spørsmålstegn ved den vurderingen.

Flere sesonger på rad har Tobienborg slitt med skuffende resultater på tabellen, da uten egen keeper mellom stengene. Men etter Jacobsens ankomst har Tobienborg hatt en fin start med fire av seks seire og en foreløpig fjerdeplass på tabellen i 5.divisjon avdeling vest.

– Morten har vært svært viktig for oss, og straffespark har foreløpig bare vært halvsjanser for motstanderne. Han har muligens vært ‘the missing link'», skryter hovedtrener Nedvin Huskovic.

Selv sier Jacobsen at han valgte å bli keeper siden han var så dårlig trent…