Her jubler jeg for seieren over Karel Horejeck fra Tsjekkia under Nordic Fight Night i København i november i fjor. Foto: NTB scanpix
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Møter italiensk motstander

Den 19. september bokser jeg på et historisk stevne i Nyköping i Sverige, og blir trent av Thomas Hansvoll frem mot kampen.

Jeg møter italieneren Alessandro Buriola. Buriola er 36 år gammel og har vunnet fire kamper (to på KO) og tapt to. Han er en ganske habil bokser med god teknikk. Italienere pleier som regel å være litt mer uortodokse enn klassiske europeiske boksere, som gjerne er litt statiske i boksingen sin. Buriola er intet unntak.

Som hovedkamp på stevnet forsvarer svenske Erik Skoglund sin IBF Inter-Continental-tittel. Dette er den første tittelkampen på herresiden i Sverige siden 1968. Fra 1970 til 2007 var profesjonell boksing forbudt i Sverige. Da det ble lovlig igjen i 2007, var det med en begrenset kamptid på 12 minutter. Nå er det gitt dispensasjon, så Skoglunds kamp går over 36 minutter, eller 12 x 3 minutter. Det er samme situasjon vi har i Norge i dag med kamplengde.

Erik Skoglund og jeg på treningssenteret i Nyköping. Foto: Privat.
Erik Skoglund og jeg på treningssenteret i Nyköping. Foto: Privat.

En del av mine forberedelser til kampen foregår i Nyköping. Akkurat nå er jeg her på sparringsleir med Erik Skoglund. Vi har trent sammen mange ganger før i Tyskland, og det er alltid svært nyttig for oss begge.

Amerikanske Barry Robinson, som nylig tok over som trener for meg, er ikke lenger med på laget. Frem mot kampen blir jeg i stedet trent av Thomas Hansvoll. Vi har god kjennskap til hverandre fra før av.

Følg meg også på:

Instagram

Facebook