Proffbokser Alexander Hagen (27) fra Flekkefjord poserer etter en økt på Voldsløkka i Oslo. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Møter endelig tøff tysker i proffkamp

Etter tre utsatte kampdatoer møter jeg 14. oktober omsider ubeseirede Abel Gevor på hans egen hjemmebane i Hamburg.

Jeg skulle egentlig møtt Abel Gevor i Hamburg helt tilbake til 7. mai. Kampen ble først flyttet til København den 28. mai, så Berlin den 16. juli, og nå skal vi altså bokse i Hamburg den 14. oktober. Som dere ser har det vært mye frem og tilbake. Jeg blir surrete bare av å skrive alle de stedene og datoene.

Det som kan være utfordrende siden det er en boksekamp jeg skal inn i, er at jeg hele tiden må finne riktig tenning og fokus. Når jeg forbereder meg til en dato, lever jeg inne i en boble. Jeg tenker ikke på så mye annet enn kampen jeg skal gå. Dermed, når kampen plutselig blir flyttet, gjerne til et ubestemt tidspunkt, sprekker boblen. Da forsvinner fokuset og jeg legger merke til at det finnes en verden rundt meg. Det er kanskje vanskelig å forstå, men for meg blir det sånn når jeg fokuserer såpass hardt på boksing. Det er dog nødvendig at jeg går litt ut av boblen for å la kroppen og hodet hente seg inn igjen. Lade batteriene litt.

Rotasjonsøvelse med Dan Rahmn på Sport & Spine.
Rotasjonsøvelse med Dan Rahmn på Sport & Spine. Foto: Privat.

Under sommeren har jeg hatt mest fokus på den fysiske treningsbiten. Det har blitt mye løping, både rolig joggeturer og intervaller, med gjengen i Fighter Kickboxingklubb. Vi har trent en god del sammen i sommer. De fleste kickbokserne i klubben er unge og i veldig bra form, så det har blitt tøffe utfordringer på løpebanen. Styrke- og stabilitetstrening har jeg kjørt med Dan Rahmn på Sport & Spine. Han gir meg unike øvelser som jeg aldri har gjort andre steder. Vekter holder jeg meg langt unna. Det er ikke hensiktsmessig for meg å løfte jern. Boksemessig har jeg terpet på en del drills med boksevenner. Fremover mot 14. oktober kommer jeg til å ha jeg mer spesifikk teknisk boksetrening.

Her kan dere se et utdrag fra noe av treningen jeg har gjort:

Jeg er fullt klar over at det ikke blir noe lett å vinne en poengseier mot en tysker i Tyskland, spesielt ikke i hjembyen til tyskeren. Innenfor profesjonell boksing er Tyskland kjent for dømming i favør av hjemmebokserne. Allikevel er ikke dette noe jeg ikke bryr meg særlig mye om. Jeg liker utfordringer. Dette gir meg bare ekstra motivasjon. Det beste utfallet jeg kan se for meg er å ikke la det være opp til dommerne. Alt kan skje i boksing!

For å se mer fra oppkjøringen frem mot min 11. proffkamp 14. oktober kan dere følge meg på Facebook og Instagram.