Gjermund Steinsland fra Birkenes (t.v.) sammen med kompisen Andreas Erland. Foto: Herman Dahl.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Motivasjon, stig på! Her skal du motstand finne

Etter Vasaloppet var motivasjonen helt borte. Det har vært en kamp å fortsette, men nå er gleden tilbake!

Jeg valgte å ende årets langrennssesong allerede tidlig i mars. Etter Vasaloppet som var en suksess for meg og Team Skiclub mistet jeg helt motivasjonen, samtidig som senebetennelse i armene gjorde avgjørelsen lettere. Jeg bestemte meg sammen med trenerapparatet å legge resten av sesongen 2016 på is, deriblant Birkebeineren og Hovden Tour. Vi ble enige at jeg allerede 1. april skulle starte sesongoppkjøringen til vinteren 2017 med Vasaloppet som hovedmål.

Det skjedde ikke. I starten av april var jeg langt i fra motivert til å starte på nytt, så jeg tok en feriemåned til. 1. mai startet Ole Holbæk og jeg oppkjøringen, men det ble med den ene økten. Jeg var drittlei. Jeg fant derimot en glede av å sykle veldig lange sykkelturer med kompiser, ikke fort, ikke for å bli i god form, men det var noe med det som jeg likte godt!

De turene fikk meg til å skjønne litt hvorfor jeg driver med idrett, og gav meg et nytt syn på det vi gjør. Så nå prøver jeg faktisk å få andre til se denne gleden ved å sykle med å være programleder i en miniserie til Rethink Learning for Statens Vegvesens kampanje Sykkelglede. Vi skal ha ha seks episoder gjennom sommeren, den første har vært ute en stund, og har blitt en stor suksess med over 26. 000 visninger. Utrolig gøy å prøve seg foran kameraet!

Sjekk ut episoden her:

Her er episode 2:

Team Skiclub er godt i gang med treningene mot neste sesong. Jeg var med på min første økt, og fikk endelig testet meg i Sprekingen-segmentet på rulleskibanen. Morten Horn Eliesson gikk rett i fra meg, og jeg måtte konstatere at jeg er langt unna vanlig form, men det var utrolig motiverende, og jeg gleder meg veldig til å gi meg ut på de andre segmentene! Slik ligger jeg an foreløpig på rulleskidelen i Lokalsportens aktivitetskonkurranse sprekingen.no