Helena Martinsen (nr 2) og Mie Hærum Frøysaa (nr 3) i fint driv og med topp innsats som de aller første deltakerne i Telenorkarusellen 2016. Foto: Tor Mjaaland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Nå blir det barneskirenn!

Ikke før var de første snøfillene landet, så startet Oddersjaa planleggingen av barneskirenn.

Allerede lørdag kl 11 braker det løs på Kongsgård der det blir Telenorkarusellen for barn fra fem års alderen og opp til 12 år. Det er akkurat snø nok til å arrangere skirenn, og neste løp er lagt til tirsdag 14. februar.

-Vi måtte jo bare snu oss kjapt når snøen endelig kom, sier sjefstrener Magne Dølemo i Oddersjaas langrennsgruppe. Og selv om han har ligget syk med influensa denne uka, satser han på å være på plass når første løper stikker avsted lørdag formiddag.

Her står noen av de mange unge skientusiastene klar til start i Telenorkarusellen for to år siden. Forhåpentligvis blir det like mange glade skibarn på startstreken lørdag og tirsdag. Foto: Tor Mjaaland.
Her står noen av de mange unge skientusiastene klar til start i Telenorkarusellen for ett  år siden. Forhåpentligvis blir det like mange glade skibarn på startstreken lørdag og tirsdag. Foto: Tor Mjaaland.

Dølemo forteller at rennet arrangeres i området rundt Oddersjaas klubbhus på Bispegra, delvis i rulleskiløypa med en tur over kunstgressbanen. Han skryter av Parkvesenet som har lovet å lage løyper, og tror på fine forhold når forhåpentligvis nærmere 100 unger stiller til start.

– Dette har sikkert kommet brått på mange, men vi kan ikke nøle når snøen endelig er her. Vi vet jo aldri hvor lenge den blir liggende, sier Dølemo som lover snille, men morsomme løyper med både svinger og bakker.

– Det hele skal være gøy og uhøytidelig, understreker Dølemo.

Det blir ingen tidtaking, og korteste løype blir på 7-800 meter for de yngste. Mens de eldste skal gå ca 1,4 kilometer.

-Foreldre og andre oppfordres til å være heiagjeng og assistenter underveis. Og det er lov å heie på både egne og andres unger, sier Dølemo som håper at Telenorkarusellen skal gi økt rekruttering til langrennsgruppa i Oddersjaa. Som så langt i år i stor grad har måttet holde seg til rulleskiene.

Også Øvrebø Idrettslag og Torrial Idrettslag planlegger Telenorkarusell-renn de nærmeste dagene. Øvrebø skal ha renn onsdag 15. februar på Sandripheia.

Les også: Over 300 barn deltok i Telenorkarusellen