Her er jeg underveis i det blytunge etapperittet Tour du Loir et Cher. Jeg endte på sjuendeplass, ni sekunder bak andremann sammenlagt. Foto: Team Sparebanken Sør.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Nær pallplass i Frankrike

Etter en tung start på sesongen er det ekstra deilig når ting snur!

andreas
Fra første etappe i Tour cycliste du Loir Et Cher, tre mil før mål: Foran Andreas Vangstad, meg, Thomas Larsen og Herman Dahl. Foto: Morgane Bezannier.

En lang vinter med utrolig mange treningstimer er over. Nå er sykkelsesongen godt i gang. Jeg har allerede syklet tre etappeløp. Man har alltid lyst til å prestere på topp allerede fra første løp, det skjedde på ingen måte i år.

Jeg har følt meg sterk på intervaller igjennom hele vinteren, men da løpene startet, så funket ingenting.

Et av de første målene i sesongen var et løp som heter Tour du Normandie. Det varte i sju dager og er helt sinnssykt hardt. Hadde influensa rett før det, men tenkte det kom til å gå helt fint. Har jo trent bra igjennom hele vinteren. Jeg skal love dere at det gikk på ingen måte fint, jeg ble kjørt fletta av. Jeg var så sliten at jeg måtte sitte på do da jeg pissa (det er jeg sterk motstander av å gjøre)!

Etter dette løpet var jeg sykt skuffa og drittlei av å sykle dårlig. Så jeg tok en uke med lite trening og da følte jeg kroppen ble bedre for hver dag. Etter det fikk jeg en uke med god trening før jeg reiste til et nytt løp i Frankrike som heter Tour du Loir et Cher. Det er et stort etappeløp på fem dager. 200 ryttere stiller til start på dette løpet, alle er blodtrimmet, så jeg viste at det kom til å bli fem dager med pain.

Allerede fra første dag kjørte laget kjempebra. Andreas Vangstad og Christian Kaggestad satt foran i feltet og tauet inn brudd. Herman og jeg satt i finalen, men bommet litt inn mot spurten, så det ble ikke noe kjemperesultat den dagen.

andreas 2
Lagbilde av Team Sparebanken Sør tatt før andre etappe. Fra venstre : Sportssjef Stian Remme, Vegard Robinson Bugg, Christian Kaggestad, Mathias Larsen, teameier Thor Hushovd, Andreas Vangstad, meg og Herman Dahl. Foto: Team Sparebanken Sør.

Dagen etter gikk det «full pupp» hele veien. Jeg skjønte tidlig på dagen at i dag måtte jeg være klar for å gå dypt. Da det var 50 km igjen, kom jeg meg av gårde i et brudd sammen med 17 andre. Da var jeg sykt sliten, men fikk karret meg til en sjuendeplass den dagen. Da lå jeg plutselig på fjerdeplass sammenlagt, det var fett!

De tre neste etappene handlet det om å komme inn i første gruppe for å holde sammenlagtplasseringen. Så klart var målet å vinne sammenlagt siden jeg først var så nærme som jeg var. Jeg skulle være med å kjempe om seieren helt til siste kilometer.

Jeg endte på en sjuendeplass sammenlagt. Ni sekunder bak andreplassen, så det var utrolig tett. Og kom på femteplass i ungdomskonkurransen. Dette er det beste jeg har gjort internasjonalt noen gang. Så det var utrolig gøy!

Hele laget har hjulpet meg dødla masse, de har hentet drikke, kjørt inn brudd, tatt vind for meg osv. Så det er bare å ta av seg hjelmen for dem. Det var også gøy å lese Atle Kvålsvoll sin oppsummering av rittet til lagets hjemmeside:

– Jeg er veldig fornøyd med Andreas Erlands sjuendeplass, som er lagets beste sammenlagt-plassering noensinne i et internasjonalt etapperitt av denne typen.

Nå er det noen det noen rolig dager i Frankrike. Lørdag venter et nytt stort etappeløp her. Så blir moro å se hva vi kan få til der!