Det gror godt i de yngre rekker i Just IL, noe disse utøverne er et godt bevis på. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Når håndballglede og klubbygging gir resultater

Det er en stund siden Just IL hadde sin storhetstid som håndballklubb i byen. Men nye krefter jobber iherdig for at Justvik bydel igjen skal gjøre seg bemerket som håndballklubb.

Det startet i forrige sesong, og ren entusiasme og idrettsglede skaper resultater. En som har bidratt mye til bydelen våkner til liv igjen er Børge Hoem. Børge startet med håndball da han var ni år gammel som spiller i Stryn. Her spilte han til han ble 23 år, og bidro både som spiller og trener. I 1998 flyttet Børge til Kristiansand og med seg i kofferten tok han med seg håndballkunnskaper, en smittende latter og evnen til å få folk med seg.

Børge Hoem.
Børge Hoem.

Han har spilt for KIF i to sesonger og var med på å rykke opp til eliteserien. Nye utfordringer kom og han ble trener for KIFs damelag samtidig som han spilte på AK 28. Etter det ble han hjelpetrener på AK 28 sitt damelag i sammen med Kai Corrigan.

Da kom RIL på banen og lokket unge Hoem over til dem, her ble han i 15 år. Han trente et 13-årslag og fulgte dem frem til Sparserien. Børge selv synes det er ekstra hyggelig at to spillere også endte opp i Vipers. Han spilte på RIL herrelag i seks sesonger og ga seg som trener da de rykket opp til 2 divisjon.

Opprykk og tilskuerstim

Børge tok en pause fra håndballen i mars 2015. Han hadde nå fire barn under skolealder med sin kjære Jeanette. Men fire barn så skulle man tro at Jeanette krevde at nå holder du deg unna hallen en stund og hjelper til med de små. Men «Jeanette er en fantastisk kjæreste og samboer»(sitat Børge) og støtter Børge i å starte Just Herrelag (undertegnede lover Jeanette gratis vaffel og kaffe i kiosken).

Her har Børge hentet «gamle» helter samt noen lokale fra Justvik-området. Dette herrelaget skulle bare trene og ha det gøy. Gøy hadde de det, og Just IL støttet opp med å samle 150 tilskuere på tribunen ved hjemmekamper. Stemningen i hallen var høy, og temperaturen på banen var nok enda høyere. Og før noen skjønte hva som skjedde så hadde laget rykket opp fra 4. divisjon til 3. divisjon. Håndballgleden er for alvor startet i Just IL!

vennskapskamp mot Greipstad... Just reiser hjem med en klar seier.
Vennskapskamp mot Greipstad. Just reiser hjem med en klar seier.

Idrett for alle, store og små!

Imens jobbet Just IL med å få inn trenere og barn for å gjenreise Just håndball. På en sesong var det plutselig mange nye barnelag, barn som blir motiverte av å se på herrelaget.

Det erdisse som er med på å lage liv i hallen
Det er disse som er med på å lage liv i hallen

Barn som fikk lov til å være med når herrelaget skulle løpe inn å hilse på publikum, barn som fikk lov å skyte på keeper til herrelaget i pausen og barn som heiet seg hese på tribunen. Dette med at barna er så delaktig mener Børge er en del av suksessoppskriften for god stemning i hallen, og noe som Just vil jobbe videre med.

Sesongavslutning

Stemningen var på topp da vi avsluttet sesongen, hvordan skulle vi klare å toppe dette? Nesten 80 spillende barn fra 6 år til 10, trenere som var engasjerte og kunnskapsrike. Foreldre som stiller opp og hjelper til når det trengs og ikke nok med det kommunen var lydhøre og lyttet til behovet for gode treningsmuligheter i Havlimyrahallen.

Just herrelag klar for nye utfordringer .
Just herrelag er klar for cupkamp kommende søndag mot Stavanger.

Smeller cupbomben?

Igjen trekker Børge opp en ny «kanin fra hatten» og herrelaget må forberede seg på flere utfordringer.  «Dere skal spille mot Stavanger i NM cup, 21. august i Havlimyrahallen!»

Børge er som vanlig med godt mot og ser for seg at Just blir en cupbombe. Just støtter opp og lover liv i hallen. Det er trykket plakater og det er delt på Facebook.

Just herrelag lover å gi SIF motstand, de lover å blø for drakta og gi små og store håndballspillere god underholdning. Undertegnede ønsker dem lykke til og gleder seg til å se nye og gamle fjes i Havlimyrahallen 21 aug. klokka 15.