Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Nervepirrende for Suns på Dønnestad

Kristiansand Suns Baseballklubb var nær ved å vinne sine to NM-kamper på lørdag. Det måtte ekstraomganger til for å skille lagene Kristiansand Suns og Oslo Rangers. Til slutt endte kampen med en knepen 10-9 seier for Rangers. Suns er likevel videre til neste runde pga seier over Stavanger Baseballklubb i den første kampen.

Kristiansand Suns Baseballklubb var vertskap for første runde i NM i baseball 24. mai på Dønnestad i Tveit. Det ble spilt tre kamper mellom Kristiansand, Stavanger og Oslo Rangers. Det var stålende vær og spennende kamper denne dagen. De to beste lagene ville gå videre til neste runde som skal spilles i Oslo i august.

Suns startet med en 11-7 seier over Stavanger Baseballklubb. I denne kampen hadde Suns god kontroll og brukte pitcherene Henrik Hanselmann og Benjamin Lassen. Michael Gallagher, Joshua Bates og Charles Vezina hadde to «hits» hver og de to førstnevnte sørget sammen for at fem av sine medspillere kom i mål og fikk poeng (RBI).

Joshua Bates (venstre) og Magne Østhus (høyre) sørger for at en Rangers spiller er ute før han kommer til første base.
Joshua Bates (venstre) og Magne Østhus (høyre) sørger for at en Rangers spiller er ute før han kommer til første base.

Det nyetablert laget Oslo Rangers startet svakt med kom tilbake og vant hele 19-8 i den neste kampen som de spilte mot Stavanger Baseballklubb.

Kristiansand Suns så ut til å være i kontroll i den andre kampen mot Oslo Rangers. Stig Reiersen startet kampen bra som pitcher for Kristiansand, han ble etterhvert erstattet med Benjamin Lassen som fulgte opp. Catcheren Sean Casey kom på basene fire ganger, scoret to «runs» og hadde en RBI. Rangers slet med pitchingen i begynnelsen av kampen, men klarte å få orden på det da satt inn Jose Ampard. Han fikk ni «strikeouts» og ga opp kun tre «hits». Etterhvert ble det en veldig jevn kamp med høy kvalitet. -Alt i alt er jeg fornøyd med kampene, spillerne var fokuserte, gjorte få feil og slo bra, sier trener Michael Gallagher.

Michael Gallagher (27) fra Texas, har vært trener for laget i ett år.

– Målet er å vinne både NM og serien og ha det gøy underveis, sier han.

Laget består av nesten 30 spillere med en fin blanding av kjønn, aldre og nasjonaliteter.

31. mai reiser Suns til Stavanger for å spille to seriekamper mot Stavanger Baseballklubb. Til nå har klubben vært ubeseiret i serien etter to store seire mot NHHI i Bergen 26. april. Gallagher tror laget hans har en bra mulighet, men dessverre har han to sentrale spillere ute med skade.

– Men når en spiller forsvinner ut, kommer det opp en ny spiller og tar hans plass, sier Gallagher.