Fire spreke o-løpere fra Oddersjaa og KOK. Fra venstre: Ole Gunnar Lund Jensen fra Oddersjaa, Jonas Myhre fra KOK, Sigrid Ekeland fra Oddersjaa og Inga Stødle fra KOK. Foto: Inger Lise Lund.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Neste gang er det finale!

Sprintorienteringen i Kristiansand er blitt svært populær både blant unge og eldre løpere. Kort vei til løpsstedene og raskt gjennomført konkurranse ser ut til å treffe midt i blinken hos o-løperne.

12 år gamle Maria Kostøl var suverent best i sin klasse under nest siste løp i Kristiansand Sprintorientering. Sammen med over 100 0-løpere stilte hun til start i dette som er blitt en skikkelig vinner blant de de lokale o-løpene. Og neste tirsdag er det finale med jaktstart i alle klasser unntatt for de aller yngste og for nybegynnerne.

Maria Kostøl var raskeste jente i 12-årsklassen.
Maria Kostøl var raskeste jente i 12-årsklassen. Foto: Inger Lise Lund

Kristiansand Sprintorientering, kalt KSO, er et fellesprosjekt mellom o-klubbene i Kristiansand, nemlig OK Sør, Oddersjaa og KOK. Alle løpene går i nærområdet, løypene er korte med mange poster, noe som betyr stor fart og samtidig stort krav til presisjon og konsentrasjon.

Tirsdagens løp gikk i området rundt Bertesbukta, tidligere i høst har Andøya og Odderøya vært benyttet.

Raskeste kvinne var ikke uventet Marianne Andersen fra KOK, mens Vegard Danielsen fra samme klubb var 22 sekunder foran Johannes Bakke Aashamar, KOK og 32 sekunder foran Ståle Gjelsten, KOK i H17-klassen.

Under neste tirsdags finaler er det førstemann til mål i hver klasse som blir sammenlagtvinner i høstens KSO-konkurranser.