Elin Hjemdal. Foto: Agder Fotballkrets.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fortsetter å fremme jentefotballen

Elin Hjemdal fra NFF Agder har sagt ja til å fortsette arbeidet med å fremme jentefotballen.

Etter at hun i fjor var med å starte arbeidet med å få flere jentefotballspillere på Sørlandet, er hun nå mer motivert enn noen gang.

– Jentefotball er noe jeg virkelig brenner for. Når jeg ser hvordan enkelte klubber prioriterer gutter foran jenter, blir jeg frustrert. Jentefotball er den desidert største idretten også for jenter, så det skulle bare mangle at ikke jentene fikk samme tilbud som guttene, forteller en engasjert Elin.

Med fokus på rekruttering

Elin vil å ha fokus på rekruttering og ha ansvar for å organisere diverse tiltak i NFF Agder.

– Selv om jeg har fokus på rekrutteringen går det an å ha flere tanker i hodet samtidig. Jo flere jenter som starter å spille fotball, jo større er sjansene for at vi produserer flere toppfotballspillere. Målet er også at vi gjennom vårt fokus på å fremme jentefotballen vil dempe frafallet av jentespillere i ungdomsfotballen, sier hun.

Jentefotballens dag

NFF Agder ønsker å arrangerer Jentefotballens dag i Sørlandshallen 12. desember. Elin forklarer:

– Dette skal være et tiltak hvor jentene på Sørlandet samles for en dag med mye fotball og moro. Jeg håper også at jenter som aldri har spilt fotball før vil komme sammen og «kjenne på ballen» for første gang. Andre kretser har gjennomført lignende tiltak med stor suksess, så jeg kan ikke se hvorfor ikke vi skal få til det samme.

Stolt av å ha med Elin på laget

Klubbutvikler i NFF Agder, Yngvar Håkonsen, forteller at organisasjonen er stolt og glad for at Elin vil fortsette sitt engasjement i kretsen.

– Elin er en ressurs på alle måter. En ting er at hun har solid spiller- og trenererfaring. En annen ting er at hun kjenner kretsen og klubbene godt, og var i fjor med på å starte kretsens arbeid med å fremme jentefotballen på Sørlandet. I tillegg til dette har Elin også sagt ja til å være en del av veilederkorpset for NFF Kvalitetsklubb. Vi har gjort et scoop, sier Håkonsen.

Elin skal samarbeide med Tor Henning Hamre og Yngvar Håkonsen for å utvikle tiltak og kurs for å fremme jentefotballen i NFF Agder. For spørsmål/ kommentarer, klikk på Elin, Tor Henning eller Yngvar