Lyngdølen Marcus Foss (22) står i midten på seierspallen etter lørdagens NM-seier i Steinkjer. Andremann Idar Hagen til venstre og tredjemann Arve Fosnær til venstre. Foto: Børge Sundnes.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vant NM-gull i vannsklie

Før NM sa jeg at gull var det eneste som betydde noe. Derfor var det ekstra deilig å vinne her i Steinkjer.

Til tross for at sklia var veldig krevende, er jeg meget godt fornøyd med gjennomføringen. Min tid 13,03 sekunder på de 100 meterne var rekord i denne sklien med 0,53 sekunder. Den blir nok stående en stund.

Jeg ble nummer to i NM i fjor, og har ikke forberedt meg særlig annerledes enn til tidligere konkurranser. Jeg har trent mye styrke og en del MMA sammen med brasiliansk jiu jitsu for å bli mer allsidig. Jeg har også lagt på meg sju kilo for anledningen, som jeg skal ta av meg igjen etter det tyske mesterskapet 1. april. Det blir gøy å representere det norske landslaget i Tyskland, men jeg har ikke ingen idé om hvordan nivået er internasjonalt.

Min bestetid i NM var 13,03 sekunder, som var over halvsekunder raskere enn banerekorden. Foto: Børge Sundnes.

Jeg fikk en strekk i nakken på treningen i går, så ble ikke så mye tid i sklien før konkurransen startet. Jeg åpnet ganske dårlig, siden det var vanskelig å huske sklien på 110 meter i hodet. Så fort jeg klarte å memorere den så gikk det slag i slag. Jeg føler at jeg har enda mer å hente tidsmessig i denne sklien.

Det var to andre lyngdøler som var med i helgas NM. Gordon Dragland leverte godt og ble nummer 16 av 29 deltakere og var nær å komme til finalen. Morten Dalhaug fikk det ikke helt til i kvaliken og endte et stykke ned på listen.

Les også: Satser på pallplass i NM i vannsklie