Amalie Thorstensen fra Kristiansand tok gull på 400 meter medley
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

NM-gull til Amalie Thorstensen

Amalie Thorstensen tok gull, og Sofie Reisænen sølv på 400 meter medley under langbane NM i Aquarama torsdag.

Svømmere fra Team Sør fortsatte å hente medaljer også torsdag ettermiddag hvor finalene i NM seniors gikk av stabelen. 20 år gamle Amalie Thorstensen har sanket medaljer i mange år i ÅM, junior-NM og senior-NM kort og langbane. 400 meter medley har vært en av hennes beste øvelser med flere medaljer av alle slag, men hun har aldri vært under fem minutter på distansen på langbane.

I finalen torsdag gikk hun knallhardt ut og ledet med 2,9 sekunder på hennes tøffeste konkurrent, 19 år gamle Sofie Reisænen fra Team Sør/Vågsbygd. Hun klarte å holde Sofie bak seg også på ryggdelen og ledet med 2.5 sek.

Amalie Thorstensen (t.v.) og Sofie Reisænen.
Amalie Thorstensen (t.v.) og Sofie Reisænen.

På bryst-delen holdt Amalie og Sofie samme fart, og Amalie kunne sette i gang med den siste stilarten frisvømming med samme ledelse. Her økte Amalie med 3-4 meter slik at hun kom i mål  på 4.59.69 – 5,6 sekunder foran Sofie som akkurat klarte sølvet i seniorklassen.

Sofie som er i sitt siste år som juniorsvømmer vant dermed juniorfinalen med 0,5 sekunder foran Astrid Julie Halvorsen fra Skjetten. På 50 meter rygg var nok Sofie litt preget av innsatsen på 400 meter medley, og klarte ikke å gjenta tiden fra formiddagen hvor hun vant med 29.77 som var ny kretsrekord. Nå ble det sølv i seniorfinalen med 30,30 etter Cecilie Johannessen fra Bergen som oppnådde 30,03 – noe som er klart bak Sofies vinnertid i junior NM.

Sofie vant 50m rygg og 400m medley i juniorklassen og fikk sølv i de samme øvelsene i senior NM.

På 50 meter bryst for herrer svømt Bernt Seyffarth  (27) fra Team Sør Mandal på 29.17 og fikk en fin femteplass. Han var bare 1/100 sek bak persen fra 2011.  Vi gleder oss til hans 50 meter fri senere i mesterskapet.

Team Sør stilte med tre stafettlag på 4×100 meter fri. Førstelaget tok en fin femteplass med tiden 3,57,00 etter etappene, Amalie Thorstensen 59.70, Sara Stoebner 59.33, Malene Tørnkvist 1.01,08 og Renate Knutsen med sterke 56,89 på siste etappe.

Renate var faktisk 1,4 sekund raskere enn kretsrekorden til Malene Rypestøl fra Varodd.  Det kommer til å bli litt av en fight mellom disse to jentene på 100m fri senere i mesterskapet. Malene tok bronse i Nordisk ungdomsmesterskap sist helg,  og var da like over denne kretsrekorden.Dermed ble det tre gull, to sølv og to bronser til Team Sør første dag av NM, mens Varodds Malene Rypestøl fikk en sølv og en bronse. Mye tyder på det kan bli mange medaljer de tre siste dagene. Gøy det også at det er flere gode yngre svømmere som viser seg frem.