Laget til Kristiansand Sandvolleyballklubb som vant gull i helgas veteran-NM i volleyball i Tønsberg. Bak fra venstre: Oddveig Obrestad, Marianne Stray Aas, Marianne Reme Kleivane, Doreen Alt, og Gro Kjoss Lynge. Foran fra venstre: Inger Mette Skaara Lene Hettervik og Eva-Grethe Befus. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

NM-gull til Kristiansand

Denne gjengen fra Kristiansand vant gull i helgas veteran-NM i volleyball.

Mesterskapet startet tøft, samspillet stemte ikke, og laget gikk på to sure tap 2-1 mot Førde og 2-1 mot Larvik.

I sluttspillet bestemte KSK seg for å ta seg sammen. Laget gjorde noen rokkeringer i oppstillingen og spilte en spennende kamp mot Straen. Første settet gikk til KSK, blant annet på grunn av bra blokkspill og lure plasseringer. Straen gav seg imidlertid ikke, og dro i land 2.settet. Det var duket for et spennende 3. sett, og det ble en thriller. Til slutt vant KSK med settsifrene 17-15.

I semifinalen stod Larvik klar som motstandere. Dette var på forhånd regnet som et av favorittlagene til NM-gull, men KSK var revansjelystne etter tapet dagen før, og hadde veldig lyst på finaleplass. Laget fikk til meget godt spill, med bra servepress fra Marianne Reme Kleivane og Doreen Alt, flotte servemottak av Marianne Stray Aas, kjappe angrep av Eva-Grethe Befus, solid blokking og forsvar av kaptein Inger Mette Skaara, og bra legg fra opplegger Oddveig Obrestad. Etter en jevn kamp, vant KSK til slutt 2-0, og finaleplassen var sikret.

I finalen møtte de Ivrig. Første settet ble lett seier til KSK.  Andre settet litt jevnere, men det var egentlig aldri tvil om hvem som ville vinne. KSK-damene dro settet i land, og ble norgesmestre i klassen kvinner 40 år.

Oddveig Obrestad ble for øvrig kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller (MVP) i klasse K40.