Synne Ljosland (18, f.v.) fra Kristiansand med NM-sølvet i klassen Young Rider. I midten bronsevinner Lisa Ulven og til høyre vinneren Vilde Wiik Terum. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

NM-gullet glapp på siste hinder

Synne Ljosland var svært nær å bli norgesmester i klassen Young Riders, men var likevel godt fornøyd med NM-sølvet.

Helgens NM i sprangridning for Young Riders ble avviklet i anlegget til Grimstad og Arendals anlegg på Fevik. Synne er juniorrytter (klasse 16 til 18 år), men valgte å starte i Young Riders (klasse 19 til 21 år). Synne forteller at hun hadde lyst på større utfordringer og ville uansett være Young Rider fra årsskiftet.

– NM går over tre runder i 135 cm og to runder i 140 cm, og disse høydene har Hope og jeg hoppet før og jeg føler meg trygg på at det skal gå bra, sa Synne før konkurransen.

Etter første runde var det seks ryttere som red feilfritt og dermed hadde et godt utgangspunkt for lørdagens andre runde. Synne og Hope var blant disse seks. Etter runde to lørdag var det kun fire ryttere igjen som stod med null feil og igjen var Synne en av disse. De 15 beste ekvipasjene gikk til tredje runde og nå begynte virkelig spenningen.

Synne var nest sist ut og før henne red Vilde Wiik Terum feilfritt. Synne taklet presset og red nok en feilfri runde. Sist ut var Lisa Ulven. Hun fikk et riv på denne runden og var ute av gullkampen, men måtte ut i omhopping med tre ryttere om bronsen. Her holdt hun hodet kaldt og Lisa var eneste feilfrie rytter og dermed gikk bronsemedaljen til henne og Oslo. Kampen om gull og sølv skulle avgjøres. Vilde (20) har to sølv fra før i NM og var veldig lysten på gullet.

Synne Ljosland med hesten Hope. Foto: Privat.
Synne Ljosland med hesten Hope. Foto: Privat.

Det gikk fort i omhoppingen, men på nest siste hinder ramlet en bom og nå var alt opp til Synne. Red hun feilfritt, gikk gullet til henne. Hinder nummer tre gikk i bakken og nå måtte hun sette opp farten for å vinne på tid. Det gikk litt for fort på siste hinder, for her røk bommen i bakken og gullet glapp, selv om tiden var to sekunder raskere enn Vilde.

Synne tok dermed sølvet og slo sterke young riders som 21 år gamle Pål Flam fra Fevik, som er tatt ut til akademiet for young riders i Europa i regi av Rolex. Synne slo også Johan Sebastian Gulliksen (20), som også er en habil rytter med mange internasjonale seiere.

– Jeg er stolt av Synne i dag, sier trener Tony Andre Hansen og legger til:

– Hun var ett riv på siste hinder fra å ta gullet i Young rider, og det er ekstremt sterkt av en juniorrytter. Sølv er egentlig gull for Synne.

– Jeg ble sur på meg selv med en gang etter rivet, men etter et minutt eller to var jeg strålende fornøyd, understreker Synne og klemmer hesten sin Hope, som sikkert var fornøyd hun også.