Kristiansanderen Luis Ohnstad (22) trener seks dager i uka for å bli den beste styrkeløfteren i Norge i sin vektklasse, 74 kilo. Her utfører han markløft i helgas styrkeløftstevne i Oddderneshallen. Foto: Skjermdump fra Instagram.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Klarte NM-kravet i stevnedebuten

Det var en fantastisk god følelse å stå på plattformen og vise meg selv og andre at jeg er kommet for å bli som styrkeløfter.

Det største presset er alltid det jeg legger på meg selv, selv i situasjoner der andre ville ment at det ikke var nødvendig. Men jeg gjør det fordi jeg hele tiden ønsker å prestere best mulig, og pushe grenser.

Denne helgen arrangerte Kristiansand Atletklubb klubbstevne i styrkeløft, i Odderneshallen på Lund. Det var debuten min, og jeg hadde store forventninger til helgen, og ikke minst til meg selv. Etter så mange timer, og så nøye forberedelser inn mot dette stevnet, så var det en fantastisk god følelse og stå på plattformen og vise meg selv og andre at jeg er kommet for å bli. Jeg skal bli best.

Video av meg i markløft:

Jeg visste på forhånd hva som var NM-kravet i min vektklasse, og jeg la en plan ut fra det, med tanke på hvor mange kilo jeg åpner med. For de som ikke er kjent med reglene og det praktiske i et styrkeløftstevne, har hver utøver tre løft hver i de tre øvelsene man skal gjennom. Knebøy, Benkpress, markløft. I den rekkefølgen.

Jeg valgte å la det første løftet i hver øvelse være lett. For å få en god følelse og trygghet. I knebøy åpna jeg med 140 kg, og endte på 155 kg. Et godt stykke under persen min på trening, men det holdt til et godt utgangspunkt for de neste løftene. I benkpress åpna jeg på 90, og endte opp på 110. Også her godt under pers. Jeg skulle ikke ha åpna så lett, skulle åpna på 100 og endt på 120. Men det er noe jeg må ta lærdom av.

Video av meg i knebøy:

I markløft åpna jeg på 170, og endte opp på 180. Hadde kun to løft her, da det tredje bare ble et forsøk på å få stanga opp, uten hell. På det tidspunktet var det ikke mye krefter igjen i meg. Men 180 kg er greit. Så totalt endte jeg opp med 445 kg totalt. NM-kravet er på 425 kg.

Jeg er fornøyd med å komme 20 kg over kravet, uten å måtte gå for persforsøk for å få det til.

Video av meg i benkpress:

Nå som dette stevnet er unnagjort, så er det bare å stille inn hodet, og fortsette å jobbe hardt og målrettet frem mot NM. Første steg på veien er tatt, nå blir det en spennende tid fremover, med forhåpentligvis mange gode treningsøkter.

Les også: 

Her ligger han i planke med 150 kilo på ryggen