Vinnere J17: Frida Lie og Lea Askeland fikk god hjelp av publikum i finalen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

NM-medaljer til KSK-spillere

Frida Lie og Lea Askeland fra Kristiansand Sandvolleyballklubb ble søndag norgesmestere i sandvolleyball for jenter under 17 år.

I G21 og J21-klassene ble det sølv på KSK-duoene Sveinung Berg-Olsen/Torje Thorkildsen og Renate Bjerland/ Karen Elise Lund-Saga.

I finalen slo Lie/Askeland duoen Rugile Lavickyte og Birgitte Maaseide, sistnevnte datter av Bjørn Maaseide. Til tross fra kyndig coaching fra den tidligere sandvolleyballproffen, ble KSK-jentene for sterke og etter to strake sett gikk gullet til Kristiansandsjentene.

Hele pallen: Alle medaljevinnerne fra U17 og U21 samlet. KSKs gullvinnere Frida Lie og Lea Askeland står i midten, i sort.

Kristiansand Sandvolleyballklubb var forrige uke arrangørklubb for norgesmesterskapene i fire aldersbestemte klasser (U15, 17, 19 og 21). Dette er sjette året på rad klubben arrangerer NM. I tillegg til en formidabel dugnadsinnsats fra foreldre og spillere for å få arrangementet i havn, gjorde altså klubben i tillegg en flott innsats på banene. KSK sitter igjen med medaljer i alle årsklasser, totalt to gull og fire sølv. Både Sveinung Berg-Olsen og Renate Bjerland fikk hvert sitt gull og sølv, da de begge vant NM for U19 tidligere i uka.

Til tross for noen våte dager under arrangementet, er turneringsleder Aslak Brekke fornøyd med gjennomføringen av arrangementet.

– Med så mange positive mennesker skal det mer enn litt regn til for å ødelegge stemningen, uttaler han, i det han må løpe for å dømme en kamp der dommerne ikke har møtt opp.

Gode tapere: Renate Bjerland og Karen Elise Lund-Saga tapte finalen med et smil, og gratulerer vinnerne Sunniva Helland Hansen og Kirstine Gaarder. Sistnevnte vant U19-gullet sammen med Bjerland tidligere i uka.