Tonje Moltubakk Haugstad fra Søgne fra benkpressøvelsen i NM i styrkeløft. Foto: Jørgen Haug.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Styrkeløft-NM var et skikkelig slitestevne

Jeg ga alt, fikk godkjent resultat og får være fornøyd selv om persene lot vente på seg.

Årets NM i styrkeløft ble arrangert av Melhus IL i Trondheim. For første gang var det flere jenter enn gutter som stilte på plattingen for å vise krefter, hele 58 jenter og 55 gutter.

Jeg har hatt en bra treningsperiode i vinter og vår. Jeg har byttet klubb fra Oslo Styrkeløftklubb til Brumunddal Atletklubb og har fått veldig bra oppfølging av trener Roger Eriksen og flere klubbtrenere og treningskompiser med svært høy kompetanse. Jeg gledet meg til å stå på plattingen for å vise krefter.

Da dagen kom ga jeg absolutt alt jeg hadde, men det viste seg at jeg ikke hadde så mye overskudd i kroppen som jeg først antok. Jeg startet litt forsiktig på 165 kg i knebøy for å sikre første løftet. Vi økte til 170 kg på andre løftet som normalt er greie treningsvekter. Det var blytungt og jeg så stjerner lenge etterpå. Etter dette så verken jeg eller treneren min noe vits i å løfte tredje løftet. Jeg sto over.

Her kan du se 170-kilosløftet i knebøy:

En video publisert av TMH (@tmoltubakk)

Jeg har vært sterk i benkpress de siste månedene og har løftet 120 kg på trening flere ganger. Dessverre var også benkpress veldig tungt denne lørdagen. Jeg fikk godkjent første løftet som var på 105 kg. Det ble det eneste godkjente løftet jeg fikk i benkpress.

I markløft har jeg hatt mye å gå på en stund og var sånn sett klar for å overbevise, selv om jeg har byttet teknikk og drakt. Fordi formen var så dårlig i de andre løftene turte jeg derimot ikke å satse. Jeg fikk tre godkjente løft og endte på 150 kg med mer inne.

Her kan du se video av 150 kilosløftet i markløft:

En video publisert av TMH (@tmoltubakk)

NM 2016 var altså et skikkelig slitestevne for min del. Jeg ga alt, fikk godkjent resultat og får være fornøyd selv om persene lot vente på seg. Jeg gleder meg til en ny treningsperiode og er klar for revansje til høsten.

Tonje Moltubakk Haugstad på Instagram

Les flere innlegg fra Tonje Moltubakk Haugstad her