UNG LERØY-DEBUTANT: For Randesunds William Fiala Gjermundnes (16) er det en drøm å møte noen av landets beste G18-lag på hjemmebane 11. og 12. november. Foto: Inger M. Witteveen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Noen av landets beste G18-lag til Kristiansand

Håndballtalentet William Fiala Gjermundnes (16) og resten av Randesund G18 gleder seg til første runde av Lerøyserien som kastes i gang kommende helg.

Randesund G18 er det eneste håndballaget fra Agder som klarte å kvalifisere seg til sesongens nasjonale eliteserien for 18-årslag. Det er sågar tredje året på rad at Randesund er ensom spurv i tranedans.

SESONGENS LERØY-GJENG: Randesund G18 har en solid Lerøy-tropp. Her fra trening i Gimlehallen mandag 6. november. Foran fra venstre: Sivert Jørgensen, Simon Tobias Strand, Hermann Skoglund Witzøe, Thomas Lauvland Jørgensen og Markus Nilsen. Midten fra vestre: Jørg William Fiala Gjermundnes, Mads Arne Karlsen, Markus Palmar Nedal, Andreas Dahl Nordvang, Magnus Holter Antonsen og Jo Vegard Molvik. Bak fra venstre: Ragnar Mykland, Anders Mørch Tryfoss, Ole Corrigan, Eirik Dalen Krogstad, Eric Nicolay Skonhoft Jensen, Jens Justnæs, Lars Marcussen, Christian Vinorum Aanestad og Baard Joreid Berntsen. Ikke på bildet: Benjamin Fjordman Valvik og Lars Christian Hurvenes. Foto: Inger M. Witteveen

Nåløyet til Lerøyserien er trangt, her er det bare landets 16 beste jente- og guttelag som slipper gjennom. Og noen av guttelagene blir altså å se i Sukkevannshallen førstkommende helg.

– Betyr mye

En som gleder seg ekstra er Randesundspiller William Fiala Gjermundnes. Selv om han ble 16 år i april, spiller han på 18-årslaget i Randesund IL. Forrige sesong var han med i Bringserien, eliteserien for 16-årslag. Det ga mersmak og Lerøy er et trinn opp.

– Lerøy-deltakelse betyr mye. Det er mange gode lag som gir skikkelig utfordring og bra nivå. Det er en bra serie der man får vist seg frem, sier det unge håndballtalentet, som også stepper inn på Randesunds herrelag i 2. divisjon og 1. divisjonslaget til KIF.

KJEFT: Randesund G18 og herrelaget trener ofte sammen. Mandag var trener Kjetil Tveit (f.v.) ikke fornøyd med innsatsen, selv etter en helg med tøft kampprogram. Det er hårda bud. Øvrige personer på bildet er assistenttrenerne Jørg Are Gjermundnes og Peder Antonsen, deretter håndballspiller Markus Glad, Thomas Lauvland Jørgensen, Jens Justnæs, Adrian Saltvig, Øyvind Karlsen og Jo Vegard Molvik. Foto: Inger M. Witteveen

Han har også fått prøve seg med flagget på brystet. Siden mars i år har han spilt 14 landskamper for aldersbestemte lag, LM00. Sist i slutten av oktober under firenasjonersturneringen ScandIberico mot Portugal, Spania og Sverige. Nå håper han at trenerne for U-gutta, Anstein Engravslia og Johnny Jensen, finner ham verdig til landslagssamling i Ungarn i januar.

Ypperste av det ypperste

I første runde av Lerøyserien er Randesund i Pulje 4 sammen med HK-72 Sande, Bækkelaget og Elverum. Førstnevnte er en samarbeidsklubb med Drammen HK, slik at alle gjestelagene kommer fra eliteserieklubber for herrer.

OPPTATT MANN: Kjetil Tveit er hovedtrener for Randesunds Lerøy-lag, 2. og 3. divisjon herrer. Foto: Inger M. Witteveen

– Bare gode lag, men så er det jo også en eliteserie for 18-åringer. Det er et nåløye der bare de beste i landet slipper gjennom, reklamerer hovedtrener Kjetil Tveit.

Av andre guttelag som Randesund vil møte i de neste rundene er Nærbø, Viking HK, Florø, Sverresborg, Konnerud, Haslum, FyllingenBergen, Nøtterøy og Bodø HK. Litt reiseaktivitet må derfor påregnes. Àllerede i desember går turen til Bergen, mens neste stoppested er Bodø i februar, i mars venter Konnerud og siste fellesrunde spilles i Drammenshallen i april.

SUPERASSISTENTENE: Gutter, jenter, herrer, damer, de har trent «alle». Peder Antonsen (t.v.) og Jørg Are Gjermundnes har rundt 35 års trenererfaring til sammen. Foto: Inger M. Witteveen

Lerøyserien 2016/17 for G18 ble vunnet av Sandefjord Håndball, med FyllingenBergen og Kolbotn på de neste pallplassene. Mens Nit/Hak var best av jentene, etterfulgt av Fyllingen og Sarpsborg.

Håper på folkefest

Kjetil Tveit har hovedansvaret for Lerøy-laget, 2. og 3. divisjon herrer, men har god hjelp av Jørg Are Gjermundnes og Peder Antonsen. Totalt er det 31 spillere i stallen, der 22 er i aldersgruppen for Lerøyserien.

ØNSKER SEG STINN BRAKKE: Arrangøren håper årets hjemmerunde i Sukkevannshallen kan bli den samme håndballfesten som i 2016, med fulle tribuner og en stemning som stod i taket. Foto: Finn Sverre Lislevann

– God bredde og fin gruppe, skryter hovedtreneren og legger til:

– Alle skal være med i kamptroppen til hjemmerunden. Det skal rulleres på laget, for det er en treningsvillig gjeng.

Både trenere og spillere håper at mange vil finne veien til Sukkevannshallen kommende helg.

CAPTAIN SPEAKING: – Vi går alltid for å vinne, men det er gode lag vi møter. Håper på det beste, sier Lars Marcussen, kaptein på Randesunds Lerøylag. Foto: Inger M. Witteveen

– Det er alltid gøy med publikum. Jo flere, jo bedre, sier Lars Marcussen (18), kaptein på årets Lerøy-lag. Midtbacken lover at hjemmelaget skal gi jernet slik at publikum får valuta for pengene. Det samme gjør målvaktene.

– Vi skal stå som en vegg, lover Eirik Dalen Krogstad (17) og Markus Nilsen (17).

SISTESKANSEN: Målvaktene Eirik Dalen Krogstad (t.v.) og Markus Nilsen lover å gjøre sitt i helgas poengjakt. Benjamin Fjordman Valvik og Lars Christian Hurvenes var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Inger M. Witteveen

Kampoppsett 1. runde i Lerøyserien, Sukkevannhallen:

Lørdag 11. november:
Kl.12.00 Elverum – Randesund
Kl.13.30 HK-72 Sande – Bækkelaget
Kl.16.30 HK-72 Sande – Elverum
Kl.18.00 Randesund – Bækkelaget

Søndag 12. november:
Kl.10.00 Bækkelaget – Elverum
Kl.11.30 Randesund – HK-72 Sande