Erik Bergersen (46) fra et 100 kilometer langt ultraløp i Danmark i fjor. Foto: Løb i Esbjerg.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Lørdag løper han 100 kilometer i ett strekk

Lørdag 2. mai arrangerer Kristiansand løpeklubb norsk mesterskap i ultraløping på 100 km, med start og mål i Tresse. Det er laget et løype på ti kilometer som hovedsakelig følger traseen til Sommerløpet fra Tresse, rundt Tangen, Kjøita og vender før bakken ved Galgebergtangen. Runden skal løpes ti ganger, slik at de til slutt har løpt ti mil!

Løype-1024x609
Lettløpt, når man bare skal løpe en runde! Men lørdag skal denne sløyfa i Kristiansand forseres hele ti ganger.

100 km ultra er øvelsen for ekstremt utholdende deltakere, med vinnertider på drøyt sju timer. Det vil si at det løpes ti løp på ti kilometer etter hverandre på under 45 minutter per løp. NM-arrangør Kristiansand løpeklubb  har sin egen medaljekandidat, Erik Bergersen, til start. Han løp i 2014 et tilsvarende løp på 7 t 42 minutter, men håper nå å sloss om medaljene, samt kvalifisere seg for landslaget i 100 km. Verdensmesterskapet går i september og dersom han løper under kvalifiseringsgrensen på 7 t 30 minutter er sjansen stor for at han får plass.

Erik vil måtte sloss mot fenomenet Bjørn Tore Taranger som er regjerende norgesmester på distansen. I år kommer han rett fra verdensmesterskapet i 24 timersløp, men har hatt tre uker på å restituere seg. De vil også få hard kamp av Gjermund Sørstad, som tidligere har vært kåret til årets ultraløper i Norge.

Arrangementet starter i Tresse klokka 09 og siste løper er i mål senest kl. 21 på kvelden. Samtidig er det også innlagt maratondistanse og 50 km for de som vil prøve sprintutgaven av ultraløp.

Klokka 11 arrangeres det også 10 km i samme løypa og det er påmelding frem til start.

Info om løpet er tilgjengelig på Kristiansand løpeklubb sine nettsider: krslop.no, og vedlagt her: Info om mesterskapet

nm100
Løperne får idylliske omgivelser. Foto: Erik Bergersen.