Ola Kjøren fra Stiftstaden SK Trondheim/Team Milsluker’n fra toppen av Sarons dal rett før målgang i Birkenesparken. Foto: Torfinn Løland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Norgesmester vant Å i heiane

Regjerende norgesmester Ola Kjøren fra Stiftstaden SK Trondheim/Team Milsluker’n var kjappest i lørdagens utgave av terrengrittet Å i heiane i Birkenes.

Det var spesielt tøffe forhold i år, da mye nedbør i forkant av rittet hadde medført bløte forhold i terrenget. Og da vi i tillegg fikk en skikkelig regnbyge ca. to timer ut i rittet, ble det nok en mer utfordrende tur en vanlig. Men tilbakemeldingene etter målgang, dusj og litt varm lapskaus var at alle hadde kost seg på Heia og var klare for nytt ritt neste år.

Det som er litt beklagelig er at vi har for liten lokal deltagelse. Det er flere som kommer fra Stavanger og Oslo for å sykle på flotte stier på Sørlandet enn lokale deltagere fra nedslagsfeltet innen to timer kjøring. Hva vi skal gjøre for for å endre dette er en utfordring. Mange prioriterer nok landevei frem mot Colorline Setesdal Tour 30. mai.

KLIKK HER FOR BILDESERIE (bildene er tatt av Annar Gaustad)

Kvartetten lagtempo:

I dette rittet, som ble arrangert sist søndag, var det 18 lag til start. Som er en økning fra de seneste årene. Dette er et ritt som i år ble arrangert for 35. gang, så her er det mye sykkeltradisjon tilbake fra storhetstiden til Birkenes IL i sykkel-Norge.

HER KAN DU SE RESULTATENE

OG HER KAN DU SE HISTORISKE RESULTATER