Frida P. Berntsen (f.v.), Ane Solaas, Camilla Fredriksen og Mali Ane Olavsen imponerte i helgas NM på Lørenskog. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Fem NM-medaljer til Kristiansand Danseklubb

Anført av Mali Ane Olavsen, som vant gull og sølv, markerte denne kvartetten seg sterkt i NM i freestyle/discojazz.

dans2
Mali Ane Olavsen vant både gull og sølv, og var strålende fornøyd. Foto: Marte Åshagen/Studio1.

Det var en spent dansegjeng fra Kristiansand danseklubb som reiste østover til Lørenskog for å delta på norgesmesterskap i freestyle/discojazz i helgen. Dette er en todagers konkurranse og et høydepunkt i vårsesongen. Mange timers trening og terping på koreografi skulle gi resultater.

Frida P. Berntsen
Frida P. Berntsen med sølv i freestyle singel, mesternivå, i den store 14-16 års klassen. Foto: Privat.

Mali Ane Olavsen tok 1.plassen og ble norgesmester i slowdance, i mesternivå o/16 års klassen lørdag . Hun vant også sølv i freestyle singel søndag. Hun er en danser som har jobbet målrettet mot NM gjennom hele vinteren og utrolig gøy at det skulle bli full klaff i helgen. Selv kunne hun nesten ikke tro at det var sant.

Frida P. Berntsen imponerte med flott dans og tok 2.plassen i freestyle singel, mesternivå, i den store 14-16 års klassen. Dette er ei jente med et stort dansetalent som vi gleder oss til følge videre.

Fra v. Ane Solaas og Camilla Fredriksen med flotte plasseringer i slowdance
Fra v. Ane Solaas og Camilla Fredriksen med flotte plasseringer i slowdance

Camilla Fredriksen tok en flott 7.plass i første konkurransen på mesternivå i singel freestyle. Det var i følge henne selv over all forventning. Et godt eksempel på hvordan det å ikke føle noe forventningspress gjør at man slapper av på dansegulvet.

Camilla bare utstrålte danseglede, var et flott syn på gulvet og danset sitt beste. Det som hun var aller mest fornøyd med var å ta 3.plassen i slowdance lørdag og hun rykket dermed opp til mesternivå også i slow.

Ane Solås fikk 3. plass i freestyle og 5. plass i slowdance, i litt øvet o/16 år. Ingeborg R. Stokke fikk 7.plass i slowdance, mester 14-16 år.

En stolt trener Nina Marie Gyberg (t.v.). Foto: Privat.
En stolt trener Nina Marie Gyberg (t.v.). Foto: Privat.

Vi hadde også med noen yngre dansere på rekrutt og litt øvet nivå som synes det er kjempegøy å reise på konkurranse. Nå håper de med tiden å få med seg noen flere dansere som har lyst å reise på tur i sammen og konkurrere i freestyle. Det er veldig sosialt og mye gøy. Alle danserne kom hjem til byen igjen med masse inspirasjon og motivasjon til å trene videre. Det er alltid noe nytt å trene på og nye triks som frister. Nå er det én konkurranse igjen 11. juni, også på Lørenskog, før sesongen avsluttes.