154 centimeter høye og 51 kilo tunge Rita Simonsen (42) fra Kristiansand satte i helga norgesrekord i sin vektklasse i veteranklassen 40-49 år da hun løftet 150 kilo i markløft. Dette bildet er fra en tidligere konkurranse. Heidi Hille Arnesen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Norgesrekordene har gitt meg blod på tann

Etter helgas to norgesrekorder er målet nå å løfte tre ganger min egen kroppsvekt i markløft.

Mitt første NM i styrkeløft, i veteranklassen 40-49 år, ble en stor opplevelse. Siden sist jeg skrev i Lokalsporten, har jeg trent ekstra godt, mye takket være at jeg ble medlem av styrkeløftklubben IL Kraftsport i januar. Min samboer Christian Egner har som vanlig hjulpet meg masse med tips og støtte, og fra styrkeløfttrener i region øst, Marius Arnesen, har jeg fått et supert fem ukers program inn mot NM.

Jeg skjønte jeg var fint i rute da jeg perset fra 142,5 kilo til 145 kilo i markløft på et klubbstevne i mars. I helgas NM forbedret jeg persen til 150 kilo. Det var norgesrekord med god margin i min aldersklasse og vektklasse 52 kilo. Jeg veier 51,4 kilo, så dersom jeg klarer å øke markløftrekorden med fem kilo, vil jeg løfte tre ganger min egen kroppsvekt. Mitt mål er å klare det i åpent NM i høst. Og klarer jeg ytterligere tre kilo – altså å løfte 158 kilo – vil jeg sette norgesrekord uansett aldersklasse i min vektklasse 52 kilo.

Her løfter jeg 150 kilo i markløft:

Jeg satte også norgesrekord i knebøy i helga, med 106 kilo. Min gamle pers her var 100 kilo. I benkpress perset jeg til 60 kilo. Selv om det er min svakeste øvelse, er jeg bare 2,5 kilo bak norgesrekorden. Så det er også et klart mål for meg å få til i løpet av året.

Jeg forbedret min pers i knebøy fra 100 til 106 kilo under NM i Bergen. Foto: Jenny Lane.

Helgas rekorder, som også bidro til at jeg vant sammenlagt i min aldersklasse og vektklasse, har virkelig gitt meg blod på tann. Det er utrolig moro å drive med styrketrening, og det er også veldig inspirerende å se kvinner godt over 60 år konkurrere i NM. Det beviser at det er hold i floskelen «alder er bare et tall», og at det aldri er for sent å begynne med (tung) trening.

Det var over all forventning å få to gull- og en bronsemedalje samt tredjeplass sammenlagt uansett vektklasse i helgas veteran-NM. Foto: Jenny Lane.

Mitt hovedmål er likevel å vinne NM i fitness five i juni. Jeg må øke min muskulære utholdenhet siden de fem øvelsene handler om å klare så mange repetisjoner som mulig på 100 sekunder. Jeg har en tøff treningsmåned foran meg, og det er mange spreke damer jeg må slå for å vinne.

NM-resultater får du her