Brandon Trung Moen vinner mot Mike "Strike" Kaewsamrit. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ny æra for Oksa Muay Thai

Oksa Muay Thai deltok i helgen på Fighters Lab Open III i Oslo, med de tre fighterne, Brandon Moen, Joachim Dere og Storm Adrian Jarlsby.

Storm Adrian (7) ledet Oksa Muay Thai inn i en ny æra ettersom det er første gang en utøver fra barnepartiet på Oksa går en offisiell thaiboksingkamp. Og det blir ikke den siste. Stallen hos Oksa har flere kalver på beite.

Storm Jarlsby (7), klar for kamp
Storm Adrian Jarlsby (7), klar for kamp. Foto: Privat.

Stevnets første kamp gikk mellom Storm Jarlsby (Oksa) og Einar Digre (Fighters Lab), to gutter på sju år med en vekt på hele 31 kilo. Likevel viste de begge stor fightervilje og de gikk en intensiv match på tre runder av á 1,5 minutter, i klassen «diplomkamp» hvor det er full beskyttelse og ingen kontakt til hodet, og det blir ikke kåret noen vinner i denne klassen. Guttene imponerte til og med de erfarne eldre bokserne, med et høyt tempo og god «thaibokser-stil».

Kampen var jevn og de fortjente begge sin pokal. Og som sportens beste ambassadører var de venner både før og etter kampen, hvor Storm inviterte sin motstander med på middag og de drakk brus av pokalene. Gode forbilder for de voksne! Og til stor stolthet for sine fedre Glenn Jarlsby og Eirik Digre som begge er trenere i sine respektive klubber, Oksa Muay Thai (Kristiansand) og Fighters Lab (Oslo).

Joachim Dere var neste mann ut av stallen til Oksa i klassen -81kg mot Batyr fra Novus (Oslo), i klassen c-kamp, som er tre  runder á to minutter med albuer og TKO (teknisk knockout) til kropp. Det betyr at man må gå kontrollert mot hodet mens kropp og bein er mål for fullkontakt. Joachim startet godt med tunge slag og gode lowkicks. Men etter to feilrettede spark fra Batyr i skrittet begynte kampgnisten å brenne ut for Joachim. Det var hardt å hente seg inn og kampen endte med seier til Batyr fra Novus. Uansett, en god erfaring rikere.

To stolte gutter, Storm Jarlsby og Einar Digre. Foto: Privat.
To stolte gutter, Storm Jarlsby og Einar Digre. Foto: Privat.

Dagens highlight var oppgjøret mellom Brandon Trung Moen (Oksa) og Mike «strike» Kaewsamrit (Oxy, Stavanger) i klassen -81kg. Dette var for øvrig eneste match i klassen, B-kamp, som er den hardeste klassen i Norge i dag. Fem runder á to minutter, TKO til kropp og bein, men med kontroll til hodet. Begge to med erfarne fightrecords både i og utenfor Norge. Brandon gjorde her et godt og velfortjent comeback etter en lengre tid borte fra ringen siden forrige NM. Her fikk han vist hva han er god for og rett og slett overkjørte sin motstander fra Stavanger med TKO i form av to gjentatte spark til kroppen allerede tidlig i 2.runde.

Nok et godt stevne for Oksa Muay Thai. Trener og dommer Syver Strømme (Oksa) ser lyst på det kommende året. Og han har gleden av å annonsere at Oksa Muay Thai skal arrangere NM i Thaiboksing i Kristiansand dette året, i februar 2016. Samtidig som vi takker Fighters Lab for et meget bra stevne.