Marianne Andersen fra Kristiansand Orienteringsklubb fulgte opp sine to NM-gull fra tidligere i september med å vinne det avsluttende løpet i norgescupen nå i helga. Arkivfoto: NTB Scanpix.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ny seier til Marianne Andersen

Marianne Andersen fra KOK var best i det krevende trønderterrenget på lørdagens mellomdistanse i norgescupen.

Helgen åpnet med NC sprint i Orkanger på fredag. David Runde vant den harde 16 årsklassen (ikke NC), og fikk en fin generalprøve før O-Idol på lørdag. Gaute Friestad knallet til med en 5. plass i seniorklassen 31 sek bak vinneren, og Dag Blandkjenn fulgte hakk i hæl på delt 8. plass 36 sekunder bak. Marius Pytten var 24 sekunder bak seier i eldste jr.klasse. Det holdt til en fin 7. plass. I yngste jr.klasse sprintet Sebastian Daland inn til 5. plass 1.08 bak, Einar Ekeland fra Oddersjaa fikk en sterk 8. plass. Christiane Ruud Bøckman kom på en god 12. plass i D16.

Lørdag var det NC mellomdistanse for jr/sen og O-Idol for 16 åringene. Marianne viste seg sterkest igjen, og det etter å ha mistet den ene linsa underveis!

Mistet dybdesynet
– På vei mot 12. post forsvant den ene linsa. Da mistet jeg også dybdesynet, og jeg kan ikke si annet enn at jeg har utrolig stor respekt for dem som klarer å løpe orientering med bare syn på ett øye. Ellers var det veldig artig orientering i en god løype, sa løperen fra Kristiansand OK.

Hun beholdt roen og kunne løpe inn til seier 20 sekunder foran Marte Narum. Ingjerd Myhre ble nummer 3. For Marianne venter nå verdenscupfinalen i Sveits kommende helg.

– Det blir spennende å se hvordan jeg hevder meg mot de aller beste i den type kupert terreng oppe i høyden. Målet mitt er å gjøre gode løp, så får vi se hvor langt det rekker, sier hun.

For våre andre KOK-løpere var det litt stang ut på lørdag. Gaute Friestad hadde en tre minutts bom som fratok ham en topplassering, men 10. plassen til slutt var absolutt godkjent. Sebastian Daland fikk 9. plass i yngste jr.klasse, mens vårt håp i O-Idol, David Runde, ble disket.

Sterk stafettstart
Søndag var det NM-stafett for junior. Og hvilken start KOKs førstelag fikk! Marius Pytten var i tet hele 1.etappe, og vekslet først. Sebastian Daland fulgte fint opp og vekslet på 2. plass, snaue minuttet bak Konnerud. 1,2 km ut på siste etappe hadde Marius Aurebekk tatt inn nesten hele forspranget. Han lå fortsatt på 2. plass bare 14 sek bak Konneruds Audun Heimdal, Norges beste junior! Men det gikk ikke helt veien utover i løpet, og lagene bak kom fort. Til slutt endte vi på en 6. plass 2.42 bak Freidig, som avgjorde på dramatisk vis på slutten. Spennende, men det holdt ikke helt inn.

Dette var NC-avslutning og mange av KOKs løpere hevdet seg høyt oppe sammenlagt. Til tross for få løp fikk Marianne 5. plass totalt, og Gaute Friestad fikk 7. plass i senior og en 2. plass i U-23 cupen. Her kom Dag Blandkjenn på en 4. plass og Håvard Irgens på 6. plass. Dette viser at vi har noen av de beste yngre seniorløperne i landet, som lover godt for fremtiden! I eldste juniorklasse ble Marius Pytten nr. 8 og Johannes Bakke Aashamar nr. 11 sammenlagt. Sebastian Daland fikk en 4. plass sammenlagt i yngste junior, og Marius Aurebekk ble 10 mann totalt