Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ny triumf i Sverige

På 20 starter hos Söta bror har jeg vunnet fem ganger, og hver gang er like gøy.

Etter en treg start på forrige uke, som begynte med en premie og deretter en galopp og ingen premie i det påfølgende løpet, var det deilig å komme til Solvalla i Sverige i går og vinne igjen. Den svenske hesten Grandseigneur reiste fullstendig fra sine konkurrenter på oppløpet. Jeg var revansjelysten etter en del tøffe løp i det siste, og så i tillegg på dette løpet som min beste sjanse denne uka.

berås 5Jeg digger å kjøre løp i Sverige. Vi her i Norge har noe å lære av hvor profesjonelt alt er der. Uansett om det er et stort eller lite stevne, er det alltid fotograf der og det blir foretatt intervjuer og premiene er gjerne litt mer iøynefallende. Man kan også bruke pisk og får lov til å skrike mer og by på seg selv.

Etter seieren på Solvalla skulle jeg egentlig til Drammen og ri på kvelden, men kom dessverre ikke med på noe fly. De var totalt overbooket alle sammen. Så da ble det å reise via København istedenfor og komme meg trygt hjem. Det var mye om og men der også, ettersom jeg ikke hadde billett og flyene var kjempefulle en søndag ettermiddag. Men deg løser seg til slutt for snille jenter og jeg kom meg hjem.

berås 6I dag er jeg klar for ny oppgave, på Klosterskogen. Det blir en debutant igjen i monté, nemlig Trø Kato. Jeg håper selvfølgelig på å vinne, men tror han kan trenge et løp eller to før det skjer. Han er en hest som også har galoppert mye, men har bra med kapasitet.

Onsdag er det Bjerke og Vestpol Faksen igjen. Alltid like spennende. Denne gangen blir det nok å prøve å ligge i rygg helt til det er rundt 100 meter igjen, så får vi se om jeg får mer fart over mål med ham da. Målet er å pynte på statistikken min, som hittil inkluderer ti førsteplasser, 12 andreplasser og åtte tredjeplasser på 59 starter her i Norge i år.