Våg J15: Bak fra venstre: Marte Kallhovd,  Ingrid Gjersvold, Emma Støkken Årikstad, Thea Fjelde Olsen, Natalie Byklum, Sofie Henden Andersen, Julia Tronstad og Veriana Veliqi. Foran fra venstre: Sina Corrigan, Ida Frigstad, Emma Lindal, Linn Jakobsen, Julie Bergersen, Lise Hag Tellefsen, Martine Kårigstad Andersen og Emilie Vekterli. Foto på siden: Thor-Erik Andersen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ny turneringsseier til Våg J15

Denne gjengen fra IK Våg vant sin tredje turneringsseier på tre måneder da de gikk til topps i Falk Eliteturnering.

I helgen deltok IK Våg J02-årgang i Falk Eliteturnering i Horten sammen med 15 andre topplag fra forskjellige steder i Norge. IK Våg har lenge ønsket å møte de beste i Norge for å måle krefter da jentene har en gryende mistanke om at nivået på Sørlandet er veldig godt. Nå skulle de altså få møte årets og fjorårets PW-mestere i sin klasse, samt en rekke andre regionsvinnere. Skadeproblemer på sentrale spillere bidro kanskje til å gjøre veien vanskeligere enn jentene hadde håpet.

Det ble en tøff start lørdag morgen, og de åpnet med tap for fjorårets PW-vinner, Fjellhamar. Puljen laget var i var veldig jevn, og før siste kamp måtte IK Våg vinne med minimum fire mål mot Haslum som var beste østlandslag for å komme videre til A-sluttspill. Da hadde heldigvis jentene fått fart på maskineriet og satte forsvaret, samtidig som det fungerte godt i angrep. 12-3 til pause og 20-11 til slutt gjorde at jentene var godt fornøyd med første dag, og var klare for sluttspillet.

Møtte Skreia igjen

I første sluttspillkamp møtte de samme motstand som da IK Våg vant Fredrikstad cup, nemlig Skreia. Skreia var revansjelystne, men Våg-jentene dro i land en grei firemålsseier, 13-9. Deretter skulle de endelig få møte Konnerud, årets PW-vinnere. «Det er derfor vi er her, vi skal møte de beste!», sa lagets trener, Kai Corrigan.

Kampen startet ganske jevnt, Våg lå under flere ganger med to mål, men etter hvert fikk de revet til seg initiativet, og ledet med tre til pause. Dette holdt seg slik til et godt stykke ut i andre omgang hvor Våg igjen dro fra og fikk til slutt en komfortabel sjumålsseier, 23-16.

Thrillerfinale

Da gjenstod kun Tune i finalen. Og for en finale det ble! To gode lag møttes, og de fulgte hverandre som skygger kampen igjennom. Våg scoret på en kontring 30 sekunder før slutt og trodde med det at kampen var avgjort. Tune kom imidlertid tilbake og scoret på straffe etter at sluttsignalet var gått. Ekstraomganger måtte til, og i disse klarte Våg å tilrive seg et initiativ som holdt helt ut.

Vågs Martine Kårigstad Andersen fikk plass på All-starlaget som venstre back.

Seier 17-16 var et faktum, og en forferdelig spennende finale var over. «Vi reiser hovedsakelig hit for å møte gode lag vi ikke har møtt før, og det har vi gjort. Vi har med 16 spillere som alle spiller mye, og det viser at vi har en stor bredde i laget. Det vinner vi på her», sa en sindig trener Corrigan etter at finaleseieren var et faktum.

Med dette har nå laget de siste tre måneder vunnet de turneringene de har stilt opp i, henholdsvis Fredrikstad-cup (Norges største håndballturnering), Dyreparken Håndballfestival (nest størst) og Falk Eliteturnering. Nå er det turneringspause ettersom serien begynner, og med det starter en tøff jakt på et nytt regionsmesterskap.