Kristiansanderen Malene Rypestøl (16) fra Varodd svømmeklubb vant to gull-, en sølv- og to bronsemedaljer i helgas kortbane-NM i svømming for seniorer i Bergen. Foto: Øyvind Thorsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Nytt NM-gull og norgesrekord til Malene Rypestøl

Malene Rypestøl satte sin andre norske juniorrekord i helgas senior-NM i Bergen da hun vant gull på 50 meter rygg.

Hennes tid på den distansen ble 27.85 sekunder. Totalt i NM vant 16-åringen fra Kristiansand to gull-, en sølv- og to bronsemedaljer. Hun satte også fem kretsrekorder. Malene ble 16. beste utøver poengmessig med beste øvelse 400 meter fri, som ga 783 finalepoeng. Totalt kom hun på 6. plass i medaljeopptellingen, som førte Varodd SK på 7. plass i klubbkampen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med dette NM, der jeg tok mine første medaljer i seniorsammenheng. Det var ekstra gøy at det gikk så bra uten at jeg har trappet ned noe på treningene før helga, sier Malene og legger til:

– Målet for sesongen er å klare kravet til junior-EM som arrangeres i Israel i juni/juli. Helga viste at jeg er i rute til dette.

Bernt M. Seyffarth. Foto: Carla Negrea.

Flere andre Agder-svømmere leverte godt i helgas NM. Særlig må Bernt Marcus Seyffarth (28 år) fra Team Sør/Mandal nevnes. Han kom til fire finaler og satte kretsrekorder i alle finalene, samt deltok på de to stafettene som også satte kretsrekord. I tillegg satte Tuva Tronstad kretsrekord på 200 m rygg, Simon Neerland kretsrekord på 100 m rygg og Ole Marius Rist Jenssen kretsrekord på 200 m bryst.

Den utflyttede kristiansanderen Sofie Reisænen vant to sølv og en bronse individuelt. Hun stilte også på mix-stafettlaget til Lambertseter som satte norgesrekord på 4×50 m. Også Renate Knutsen fra Arendal var med på et stafettlag til Bergen som satte norsk rekord. Renate vant fire gull- og en bronsemedalje på ulike stafettlag i helgas NM.

Thorbjørn Udjus fra Grimstad hadde ankeretappen for Lambertseter som vant 4×50 m fri og satte norsk rekord.