Kristiansanderen Filip Bøhn (12) mottar premie for 1. plass i U13 i helgas stevne i Bergen. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Nytt skudd på KBK-stammen: Filip Bøhn

Alle de beste badmintonspillerne i Norge under 13 år var med i rankingstevnet, og et nytt KBK-navn ble ropt opp da gutta skulle motta premiene: Filip Bøhn!

Odderheigutten slo alle de andre i tur og orden til trener Rik Hermans overraskelse:

– Jeg hadde ikke trodd at Filip skulle gå helt til topps. Men han er et stort talent med slepen teknikk og godt fotarbeid. Sammen med Sander Østhassel fikk han også 2. plass i herredouble og tredjeplass i mixed med Selma Kvarenes Bjørnestøl, sier Hermans fornøyd. Han legger til at også Maja Morvik Kragholm fikk tredjeplasser i alle tre spill og at Frida Tønnessen Vik fikk sin første semifinale i damedouble

– Vi har en unik bredde i denne årsklassen, sier KBK-treneren. Både guttene og jentene er mange og gode. Framtida ser lys ut for KBK med denne tyvetallsgruppa i kommingen, kommenterer hollenderen som i denne måneden skal si ja eller nei til ytterligere engasjement i KBK.

Et annet stort steg tok Emma Wåland i U-19-klassen. Hun slo alle i helgen i damesingle, men tapte en jevn finale da hun møtte den antatt sterkeste jenta i junior-Norge, Vera Botcherova Ellingsen, for annen gang. Emma klarte ikke å gjenta seiren i gruppespillet, men viste sitt aller beste singlespill i Bergen med flere viktige skalper i beltet.

Emma Wåland og Benjamin Norden med 1. plass i mixed double U19. Foto: Privat.

Emma gikk helt til topps i mixed med Mossingen Benjamin Norden, og fikk tredjeplass med Thea Tønnessen i damedouble. Dette understreker at uttaket til jr. VM tidligere i høst Indonesia var veldig riktig.

– Emma gnistrer for tida, mener Rik Hermans.