Åse Karin Wigemyr og ektemann Svein Wigemyr ble begge utnevnt til æresmedlemmer i Oddersjaa under 140 års-feiringen. De har gjort en stor innsats for klubben gjennom svært mange år. Foto: Tor Mjaaland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Oddersjaa-mestre og nye æresmedlemmer

IMG_3851
Full fart under rulleskiløpet på Kongsgård som inngikk i Oddersjaa-mesterskapet. Foto: Tor Mjaaland.

Oddersjaa har feiret seg selv og at klubben er 140 år med Oddersjaa-mesterskap og utnevnelse av to nye æresmedlemmer.

Og da fleridrettsklubben Oddersjaa skulle kåre Oddersjaa-mestrene, måtte kravet selvsagt være at vinnerne måtte vise seg frem i hoppbakken, på rulleski og i orienteringsløypa.

Det startet med hopprenn tirsdag i det flotte anlegget i Klappane, der spennvidden mellom korteste og lengste hopp var rundt 35 meter. Og siden lengste hopp var på 40 meter, forteller det at ikke alle var like rutinerte i hoppsporten.

IMG_3858
Sigrid Ekeland stempler på siste post i o-løpet. Hun vant B-løypa i Oddersjaa-mesterskapet. Foto: Tor Mjaaland.

Dagen etter var det rulleskikonkurranse på Kongsgård, og deretter var det bare å kaste seg rett ut i o-løypa. Oddersjaa-mestre ble Ingrid Amundsen, Maren Christine Martinsen, Audun Malmer Nybøen, Mathias Bersås, Espen Wigemyr, Svein Wigemyr, Espen Wigemyr, Einar Ekeland og Tobias Stokkelandrist.

Deretter var det tale ved nyvalgt leder i klubben, Nils Vidar Stray, som trakk frem den store innsatsen foreldre, trenere og tillitsvalgte i klubben gjør. Han takket også Kristiansand Sanitetsforening for at de hadde gjort det mulig å lage den flotte flerebruksløypa på Kongsgård.

Etter at ei gigantkake med Oddersjaa-logo var spist, ble ekteparet Åse Karin Wigemyr og Svein Wigemyr utnevnt til æresmedlemmer i Oddersjaa. Begge har gjort en enorm innsats i klubben, som aktive idrettsutøvere på høyt nivå og deretter på det administrative plan og som trenere og dugnadsfolk.

Åse Karin har vært daglig leder i klubben, leder nå Hoppgruppa, sittet i Hovedstyret, satt i gang idrett for funksjonshemmede og idrettsskole for barn pluss massevis annet til beste for Oddersjaa.

Ektemannen Svein har vært trener for de unge i Oddersjaa i en årrekke, arrangert løp, laget o-løyper, hatt ansvar for turorientering, jobbet i hoppgruppa, gjort en stor innsats i skiskytteranlegget på Bortelid og tatt ansvar for mye annet i klubben.