Her er ivrige seniormedlemmer i Oddersjaa i gang med å bygge ei bro på en av turstiene i Bymarka i Kristiansand.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Oddersjaa satser på 200 nye medlemmer

Oddersjaa ønsker et skikkelig løft når det gjelder antall medlemmer. Ambisjonen er å øke med 200 nye i løpet av første halvår 2016.

Med gode vintre for tre, fire år siden steg medlemstallet i Oddersjaa takket være mange barn og unge som deltok i langrenn. I den ukentlige Telenor-karusellen sto hundrevis av ivrige skibarn på startstreken. Så har vi opplevd et par heller dårlige snøvintre ute ved kysten, og dermed har medlemstallet stått stille.

– Nå satser vi på at unge og voksne kristiansandere skal melde seg inn i verdens eldste skiklubb som har langrenn, hopp, orientering og ikke minst løyperydding på programmet, sier leder i Oddersjaa, Nils Vidar Stray.

Telenorkarusellem
Her står glade skibarn i kø under starten på Telenorkarusellen for tre år siden da det var flotte skiforhold i Kristiansand.

Han forteller at klubben har lagt om medlemskontingentsystemet slik at det nå koster 100 kroner i året å være medlem av klubben. Skal du drive aktiv idrett, konkurrere og delta i de organiserte treningene, må du løse såkalt aktivt medlemskap til 400 kroner i året. I dag har klubben ca 450 medlemmer.

– Vi håper og tror mange har lyst til å støtte løyperyddingsarbeidet vi gjør til beste for byens befolkning. I tillegg lager klubben turkart, orienteringskart, har utgitt turbok, holde kurs i kart og kompass og har massevis av barn og ungdom på de ukentlige treningene i klubbens forskjellige grupper, forteller Stray.

Det er nå satt i gang en verveaksjon der klubbens medlemmer konkurrerer om å verve flest medlemmer. I tillegg er det veldig enkelt å melde seg inn gjennom klubbens hjemmeside www.oddersjaa.no.

Om hvorfor det er viktig med flere medlemmer i Oddersjaa, sier Stray:

– Vi er overbevist om at en klubb med flest mulig medlemmer er mer slagkraftig, står sterkere i forhold til mulige sponsorer og blir tatt mer på alvor av politikere og kommune.

I tillegg peker Oddersjaa-lederen på at flere medlemmer kan bety nye ressurspersoner inn i klubben og selvsagt også mer inntekter i form av medlemskontingent.

-Det siste er faktisk ikke det viktigste. Nå er det først og fremst antall nye medlemmer vi har fokus på, sier lederen i Oddersjaa, klubben som i mars rundet 140 år.