Ole Einar Ueland (grå genser i midten) sammen med russiske svømmere han møtte i en av Kazans gågater. Ale fotos: Ole Asser Ueland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ole Einar svømte norsk landsbeste i Russland

Ole Einar Ueland (12) fra Lillesand fikk kjempegod matching i et stort svømmestevne i Kazan.

Mad Wave Challenge i Kazan er for barn/ungdom født 2006-2002. Ole Einar deltok i konkurranse med ungdommer født i 2002 og 2003. Fra Norge deltok fire unge svømmere, alle født i 2003. Det var Julie Fornasari, Marie Søfteland, Jon Jøntvedt og Ole Einar. Kvartetten er de beste i sin årsklasse (ved påmeldingstidspunktet) etter kriterier satt av Norges Svømmeforbund.

I Kazan ble svømmere og trenere og foreldre innlosjert på Univesiade Village. Torsdag fikk Ole Einar og den norske gjengen en time i bassenget. Fredag startet selve stevnet. Da svømte Ole Einar 50 m fri, 100 m medley og 100 m butterfly. Han konkurrerte mot ekstremt sterke russere.

ole4
De fire norske svømmerne i Kazan var Julie Fornasari, Marie Søfteland, Jon Jøntvedt og Ole Einar.

Mad Wave Challenge går over tre stevner, et i Moskva, et i St Petersburg og dette i Kazan. Ole Einar og de tre andre norske var invitert til dette i Kazan. Dette stevnet samler den virkelige eliten i dette store landet.

Tidene Ole Einar fikk på de tre første øvelsene er meget gode i norsk målestokk. Han perset på to av øvelsene og den tredje bare 0,2 bak personlig beste. På 50 fri fikk han 28,08, på 100 medley ble det 1,08,47. Det er landsbeste, og i Kazan holdt det til en 25 plass av 109 svømmere født i 2002 og 2003. Tar en bare de født i 2003 var det faktisk bare åtte svømmere foran ham. 100 m butterfly svømte han på 1,06,35 og det holdt til en 13 plass . Her er også tiden landsbeste for en 2003-modell.

ole3
Sammen med den beste russiske svømmeren av 2002-årgang, Alexander fra St. Petersburg.

Lørdag ble det svømt 200 m fly og 100 m fri. Ole Einar startet med butterfly på sterke 2.30.56 som igjen er landsbeste for gutt 2003-modell. Her kom Ole Einar inn på en meget respektabel 10 plass i klassen 2002-2003, med kun to gutter født i 2003 foran seg. En feil oppsto og 100 fri ble det kke noe av for Ole Einar. Så ble det svømt 200 m medley mix. Det betyr at gutter og jenter svømmer felles øvelse, fire på hvert lag, to jenter og to gutter. De var påmeldt med en tid på rundt 2,11 og kom inn til tid på drøye 2,06. De satte til sammen en solid pers, men kom ikke til finale blant mange sterke lag.

Søndag var siste konkurransedag, her svømte Ole Einar 50 m butterfly og 200 m fri. Han satte nye personlige rekorder i begge løp. I 50 fly ble tiden 29,55, 200 fri gjorde han på gode 2,10,79. Etter seks individuelle øvelser kunne Ole Einar se tilbake på fem nye personlige rekorder og er således veldig godt fornøyd med stevnet i Kazan.

ole2
Foran en av Kazans mer kjente bygninger.

Lørdag fikk den norske svømmekvartetten pluss tre foreldre seg en tur inn til sentrum av Kazan. De tok buss til den store gågaten i Kazan sentrum. Her møtte de en hel gjeng med svømmevenner som de hadde møtt tidligere på dagen og dagen i forveien i konkurranse. Søndag kveld var det avslutning med underholdning og premieutdeling. Det var vanskelig å få med seg noe av det da alt foregikk på russisk.

Sent søndag kveld ble vi hentet og kjørt til flyplassen. Så fly til Istanbul, Oslo og til sist Kjevik. Godt å komme hjem. Mange gode minner og masse inntrykk å fordøye. En utrolig vellykket tur og konkurranse for Ole Einar.

ole5
På vei hjem etter mange fine opplevelser.