Her får flekkefjæringen Alexander Hagen (til venstre) instruksjoner av trener Luis Monda (til høyre.) Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Oppkjøring i Las Vegas før min tøffeste kamp

Den 28. mai går jeg min 11. proffkamp mot Abel Gevor i Arena Midt i Kjellerup, Danmark.

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra et tre ukers langt treningsopphold i Las Vegas. Den 28. mai går jeg min 11. proffkamp mot Abel Gevor i Arena Midt i Kjellerup, Danmark.

Jeg ble faktisk tilbudt kampen dagen før avreise. Sånn sett var timingen midt i blinken hva oppkjøringen angår. Det ble tre uker sammen med trener Luis Monda på legendariske Johnny Tocco’s Boxing Gym. Monda er en trener med veldig mye visdom, og han er hele tiden ivrig etter å lære bort noe nytt. Treningen var spesielt rettet inn mot den kommende motstanderen min. Jeg fikk med meg mye ny kunnskap som jeg skal jobbe videre med her hjemme.

Et lite klipp fra treningen med Luis Monda:

Boksemiljøet i Las Vegas gled jeg rett inn i. Jeg følte meg umiddelbart hjemme. Endelig kunne jeg være meg selv og bare drive med det jeg brenner for. Det var mye konkurranse i treningslokalet, og mange ville måle seg opp mot meg. For min del var det helt ypperlig. Alle ga hele tiden sitt ypperste i ringen med meg. Sånn sett kunne det ikke vært bedre.

Oppholdet ga meg masse inspirasjon og ny motivasjon. Det var spesielt oppløftende å få ros og positive tilbakemeldinger fra såpass velrenommerte boksere og trenere. Det er ikke lett å være profesjonell bokser i Norge når miljøet og kulturen er så liten. Derfor drar jeg med glede tilbake igjen.

Det var mange kjente fjes i treningslokalet. Her er jeg sammen med Arthur Williams, tidligere verdensmester i cruiservekt. Foto: privat.
Det var mange kjente fjes i treningslokalet. Her er jeg sammen med Arthur Williams, tidligere verdensmester i cruiservekt. Foto: Privat.

28. mai står jeg overfor min største test hittil i karrieren. Abel Gevor har gått seirende ut av alle sine 11 kamper. Han er southpaw, velskolert og en god kontrabokser. Jeg har respekt for ham som bokser, men jeg vet at jeg har mye å tilby selv. Hvis jeg vinner kampen, kommer det til å åpne seg flere muligheter for meg. Å ha et ubeseiret navn man har slått på CV-en sin ser alltid bra ut.

Frem til kampen kommer jeg til å fortsette med teknisk trening og sparring her hjemme. Det er godt mulig det blir et utenlandsopphold for ekstra sparring, men ingenting er helt bestemt enda.

For flere oppdateringer kan dere følge meg på Facebook og Instagram.