Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Opprykk for Kristiansand Tennisklubb

Kristiansand Tennisklubb (KTK) spilte i helgen opprykksfinale mot Trondhjems Tennisklubb (TTK) på riksanlegget for tennis i Frognerparken, Oslo.

Begge klubber hadde vunnet sine avdelinger i tredjedivisjon med god margin, men nåløyet for å rykke opp til den landsdekkende andredivisjonen er trangt, og det var derfor knyttet stor spenning til hvilken av klubbene som kom til å gå seirende ut av duellen.

Norges Tennisforbund arrangerer en lag-serie for landets tennisklubber i sommerhalvåret. Lagene som deltar blir rangert i syv forskjellige divisjoner, med elite som øverste. Fra 3. divisjon og nedover spilles landsdelskamper.

I divisjonstennis/lagtennis har hvert lag fire spillere, hvor hver enkelt spiller har en single kamp og en double kamp. Spillerne på hvert lag rangeres fra 1-4, og nr. 1 på hvert lag spiller mot hverandre, osv. Det laget som har vunnet flest kamper går seirende ut av lagkampen.

I Oslo var det strålende spilleforhold med sol og over 20 grader. Innledningsvis ble det spilt doublekamper, og for KTKs del startet det på best tenkelige vis. Lukas Lindgren og Øistein Wirak sikret første stikk til KTK, mens Rune Strandmyr og Wojtek Buczkowski dro i land en knepen seier i tiebreak i deres doublekamp. Dermed hadde TTK presset på seg før singlekampene.

Harald Haugedal og Lukas Lindgren møtte svært tøff  motstand i sine singlekamper, og måtte gi tapt mot sine franske motspillere, men ettersom Strandmyr og Wirak vant sine singlekamper var all tvil borte, og Kristiansand Tennisklubb kunne juble over inntog i den nasjonale tennisserien. Et innholdsrikt år for klubben ble kronet med et sportslig høydepunkt.

– Dette var utrolig gøy, og nå satser vi videre mot neste sesong. Målet for klubben har hele tiden vært å sette Kristiansand på tenniskartet, og således var dette et viktig skritt på veien, sier en jublende gjeng på telefon fra hovedstaden.