Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Oppskriftsmessig seier til Pirates East

Pirates East vant en solid 96-47-seier over Arendal Titans i tirsdagens 2. divisjonskamp.

Gjestene fra Arendal Titans ble et nummer for små i basketballoppgjøret med Pirates East i Vågsbygdhallen. Tross en god start fra det fysisk store og sterke mannskapet fra Aust-Agder, ble det en relativt lite spennende kamp da de møtte et tilsynelatende godt uthvilt Pirates-lag. Rundt 30 tilskuere ble alikevel bydd på god underholdning, i form av kompromissløst forsvarsspill og løssluppent angrepsspill, for det meste i regi av Pirates East.

På bildet over scorer Pirates’ Geir Holtan på en lay up mot Arendal. Foto: Tronn Hansen. 

Ramstad toppscorer 

Humøret og innsatsen var øyensynlig på topp hos vertene, som gang på gang presset Arendal inn i vanskelige situasjoner, og erobret ballen, for så å sette fart motsatt vei. Størstedelen av poengene kom på nettopp dette viset, og samtlige Pirater fikk nettkjenning. Mestscorende ble som forventet, Helge Ramstad. Ramstad kriget seg til «beskjedne» 30 poeng, og viste hvorfor han er Sørlandets desidert farligste basketballspiller. Tøffe layups, omgitt av motstanderens kjemper, og trepoengsskudd fra alle tenkelige vinkler var noe av det den unge krigeren hadde å by på. Sluttresultatet stod også tydelig i stil til hvordan kampen utartet seg, med solid seier til Pirates 96 – 47.

Publikumsvennlig kamp

Det var aldri spennende, men det var spennende å se på, for selv om det ikke var noen tvil om hvem som ville vinne, var det det høye tempoet og spillet som gjorde dette til en severdig affære. Arendal kjempet tappert til siste slutt, til tross for at vertene var nådeløse fra kampstart. Til tider så det også ut som Arendals kjemper kunne bidra til å snu kampen, men Pirates svarte med å skru opp intensiteten i forsvar, slik at Arendal ikke kom til avslutninger.

Hvis en skulle oppsummere Arendals kamp, så ville nok pasningsspillet vært gjenstand for diskusjon og kritikk, men når man tar forsvarsspillet de ble møtt med i betraktning, så kan man forstå hvorfor det gikk gal vei. Pirates East er det mest erfarne laget på Sørlandet, og når de eldre spillerne glemmer hvor gamle de er, så får de av oss som var vitne til sørlandsbasketens glansdager på midten av 90-tallet, noen flashbacks. I går kunne man nesten høre ekkoet av gjallende trommer og rop fra en tettpakket Vågsbygdhall, selv om tilskuertallet var 30, ikke 300, og Perry Bromwell er erstattet av Helge Ramstad.