Jon Terje Hegghaug ble tildelt Otra ILs ærespris under årsmøtet i Otrahallen torsdag 23. april 2015. Foto: Geir Daasvatn
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Otra ILs ærespris til Jon Terje Hegghaug

Under årsmøtet i Otra IL torsdag 23. april mottok hopperen og dugnadsmannen den høythengende hedersbevisningen i Aust-Agders største idrettslag.

Nest etter æresmedlemskap er æresprisen den høyeste utmerkelsen som kan gis i Otra IL. Han fikk prisen for sin aktive skikarriere på høgt nivå, som mangeårig trener i skigruppa, og for sin store dugnadsinnsats i idrettslaget generelt og skigruppa spesielt.

Jon Terje har hoppet på ski siden han var fem år. I 1991, som 15-åring, ble han den første fra Evje til å hoppe over 100 m på ski. Dette skjedde i Granåsen i Trondheim på plast (klassisk stil). Hans lengste hopp er 122 m fra Lysgårdsbakken i Lillehammer på snø (V–stil).

Han er kretsmester i hopp fra 12 år og oppover i alle aldersbestemte klasser og junior, både i liten og stor bakke. Han er også blitt kretsmester i seniorklassen, men der bare i liten bakke. Siste gang han ble kretsmester var i liten bakke 1996 i Osedalen som seniorhopper. Samme år ble han tredjemann i KM stor bakke i Molandsbakken i Vegårshei.

Som junior oppnådde Jon Terje 1. plass i norgescup i Bavallen på Voss i mars 1992. Han fikk 3. og 4. plass i norgescup i Hannibalbakken i Kongsberg i 1992. Det ble 12. plass i norgescup i Lysgårdbakken på Lillehammer i 1992, og 14. plass i norgescup i Renabakken i 1993.

I 1990, som 14-åring, fikk Jon Terje Magnorpokalen (utmerkelse gitt av Aust Agder skikrets) for 15. plass i Hovedlandsrennet i hopp (NM for 14- og 15-åringer) i Namsos. Han fikk 18. plass året etter, i 15-årsklassen i Granåsen i Trondheim.

Fire ganger har Jon Terje vært prøvehopper i World Cup-renn i Holmenkollen: 1993, 1995, 1996, 1998. Han deltok i NM i hopp elite i 1994 i Vegårdshei. Clas Brede Bråthen vant. I lag-NM i hopp for senior 1994 i Rognan ble Aust-Agder nr. 3 med Jon Terje på laget.

Jon Terje hadde bakkerekorden i «gamle» Sandripheia i Øvrebø i Vennesla med 61 m. Den ble satt i 1995, og stod helt frem til den bakken brant ned i 2008.

Jon Terje har vært hopptrener i Otra IL siden 1996. Han har spesielt vært engasjert som trener for barn. Han var hjelpetrener på Sørlandshopp (kretslaget til Aust-Agder) 1998–2000, og rekrutt-trener i Sørlandshopp 2011–2012.

Han har dessuten i «alle år» vært en ivrig dugnadsarbeider i Otra IL generelt og skigruppa spesielt. Dugnadsinnsatsen i «nye» Trollbakken  hoppanlegg på Evje har vært enorm.

Det var leder i Otra IL, Jan A. Haagensen, som delte ut den gjeve og høythengende utmerkelsen mot slutten av årsmøtet.