Sondre Ramse (t.v.) vant torsdagens juniorklasse i det 7,5 km lange bakkeløpet i Skifestivalen Blink. Hans klubbkamerat i Otra IL, Åsmund Wiberg ble nummer to. Foto: Egil Ramse.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Otra-løpere til topps i Skifestivalen Blink

Otra-duoen Sondre Ramse og Åsmund Wiberg var de to kjappeste juniorene i Lysebotn opp torsdag.

I juniorklassen (19-20 år) var det Sondre Ramse som var først over streken i det 7,5 kilometer lange bakkeløpet, og bare 3,5 sekunder bak endte Åsmund Wiberg. Nylig innmeldt Otraløper Gjermund Steinsland ble nr 67 i senior eliteklassen. Klubben hadde enda flere løpere med i jente- og gutteklassene. Disse gikk 1 og 2 km bakkeløp. Her fikk vi klasseseier i G11 år, Anders Kjetså Røed. I Jente 12 år ble Lina Grindheim nr 2. Nils Olav Kjetså Røed ble nr 3 i G 14, tett fulgt av Einar Grindheim. Even Birkeland ble nr 4 i G 12, Morten Kjetså nr 7 G 15 og Håvard Eiken Aas nr 7 i G 16 år.

Sondre Ramse (foran) på vei mot mål. Foto: Axelar.

Med så mange gode skiløpere til start er det veldig moro at Otra hevder seg så godt. Åsmund sier at det var skikkelig kult med dobbeltseier. Sondre sier seg enig og synes også det var veldig bra. Sondre forteller videre at de var ca seks minutter bak eliten, og at været også var en faktor der. Mens juniorene gikk i regn, fikk seniorene nesten tørre veier og sol. Sondre avslutter med en offensiv innstilling til de neste dagene og satser på at han kommer til å vinne i Sandnes også.

Her jubler Sondre Ramse for torsdagens seier. Foto: Axelar.