Etter hundrevis av dugnadstimer åpner Kristiansand Sykkelpark for sesongen 24. mai, med to splitter nye løyper. Foto: Hilde S. Strædet
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Over 600 dugnadstimer og to nye løyper i Kristiansand

Dugnadsgjengen i Kristiansand Sykkelpark har fått på plass to nye stier, og 24. mai åpner anlegget for sesongen.

Storfint besøk fra ekspertdesigner Snorre Pedersen i påsken og ivrige frivillige har ferdigstilt både Idyll og Gullstien, og dugnadsgjengen i Kristiansand Sykkelpark ligger foran skjema mot sesongstart.

– Vi begynte jo litt i vinter med å finne en ny løype og forberede oss til jobben som skulle gjøres nå i vår. Jeg var veldig gira på å ligge greit an slik at det ikke blir så mye stress som det ble i fjor. Så da var det bare å sette i gang, sier Hilde Sangesland Strædet, som er en av pådriverne bak sykkelsatsingen i Kristiansand Sykkelpark.

Les hele innlegget i terrengsykkel.no

Imponerende dugnadsinnsats
3. april booket dugnadsgjengen gravemaskin, beltedumper og hjullaster og fikk levert cirka 150 kubikk med masse. Dette skulle brukes til vedlikehold av eksisterende løyper, ferdigstille løypa Idyll, lage hele den nye løypa Gullstien og utbedre heistraséen.

– Bare i påskeuka ble det 450 jobbetimer på 10 dager. Det var heftig, men vi er en ivrig gjeng som står på. Og vi har lært mye fra i fjor. Nå kan vi både kjøre hjullaster og gravemaskin de fleste av oss. Så da går det unna. Også har vi fått med litt ekstra folk til å bære grus i bøtter og bygge i Gullstien, sier Strædet.